MojWindows

Spoločnosť Lenovo uverejnila svoje finančné výsledky za tretí fiškálny štvrťrok, ktorý sa uzavrel 31. decembra 2014. Hodnoty predčili očakávania, čo len potvrdzuje výborné výsledky počítačových technológií a napredovanie v integrácií nových investícií. Štvrťročné tržby dosiahli až 4,1 miliardy dolárov, čo je medziročný nárast o 31 %.

Príjem spoločnosti pred zdanením predstavoval sumu až 348 miliónov dolárov a po zdanení 274 miliónov dolárov. Čistý príjem sa vyšplhal na hranicu 253 mil. dolárov a Lenovo dosiahlo rekordne vysoký podiel na trhu počítačov, ktorý predstavoval 20 %. Keď si rozoberieme podiel na tržbách, ktoré za celý rok predstavoval neuveriteľných 14,1 miliardy dolárov, najväčší majú samozrejme počítače so 65 %, ďalej nasledujú mobilné produkty s 24 % a nakoniec tu máme podnikové technológie s 9 % celkových tržieb. Oproti minulému roku podiel predaja počítačov klesol z 81 %, takže je jasne vidieť napredovanie mobilných zariadení. Yuanqing Yang, predseda a CEO spoločnosti Lenovo sa vyjadril nasledovne:

V tomto štvrťroku sme sa dostali na štartovaciu čiaru nových pretekov, ale výsledky ukazujú, že máme správnu stratégiu, rozhodli sme sa pre správne akvizície a v globále sa nám darilo dobre. Preto môžem sebavedomo prehlásiť, že sme pripravení vyhrať.

Činsky gigant aj naďalej prináša na trh s technológiami nové a nové veci a akvizície s dvoma veľkymi spoločnosťami Motorola a IBM len potvrdzujú dominanciu na svetovom trhu a správnu stratégiu, ktorú spomína aj CEO spoločnosti. Lenovo tieto fakty potvrdilo aj na vystáve CES začiatkom januára, kde získalo až 77 odcenení v každej kategórií.

Zdroj: Tlačová správa

04.02.2015

+