MojWindows

MojWindows.sk spustil v decembri prvý ročník slovenskej ankety Windows Roka 2014 o najlepšie Windows smartfóny a tablety. Anketa Windows Roka 2014 mala za úlohu pomôcť pri výbere najlepších Windows zariadení, ktoré sa v aktuálnom roku dostali na slovenský trh. Hlasovania sa zúčastnilo celom 4996 hlasujúcich, ktorí zvolili najlepšie smartfóny, tablety, notebooky a inovácie. Na popredných priečkach dominovali hlavne značky Lenovo a Nokia.

Windows Roka 2014 výsledky

Slováci si zvolili svoje obľúbené zariadenia v štyroch kategóriách, hlasovanie prebiehalo na prelome decembra a januára nového roka. V každej z kategórií bolo nominovaných približne desať zariadení, no a najlepšie tri miesta získavajú ocenenie Windows Roka 2014. Konečné výsledky v jednotlivých kategóriách sú nasledovné:

Kategória Windows notebook

windowsroka-ocenenia-notebok

V tejto kategórii ste hlasovali za Windows notebooky, ktoré nielenže sú vybavené operačným systémom Windows, ale vo svojej cenovej kategórii ponúkajú tie najlepšie vlastnosti. Sú určené pre väčšinu používateľov a zaujmú aj pomerom cena/výkon. Ponúkajú napríklad atraktívny dizajn, kvalitný displej, či výkonný hardvér na ktorom si už zahráte aj náročnejšie hry.

Výsledky ankety:

  1. Lenovo Yoga 3 Pro (31,4% hlasov)
  2. Asus Zenbook UX303LN (14,9%)
  3. Lenovo ThinkPad Carbon X1 (13,9%)

Kategória Windows smartfón

windowsroka-ocenenia

 

Windows smartfóny prinášajú do sveta mobilných technológií niečo nové a svieže. Sú určené pre väčšinu používateľov a ponúkajú výborný pomer ceny a výkonu. Nájdete tu zariadenia, ktoré zaujmú svojim vzhľadom, konštrukčným spracovaním, či svojimi funkciami, vrátane kvalitného fotoaparátu či displeja. Mnohé potešia aj cenou, ktorá pri výbere mobilného zariadenia hrá častokrát veľkú rolu.

Výsledky ankety:

  1. Nokia Lumia 930 (36,5%)
  2. Nokia Lumia 1520 (26,5%)
  3. Nokia Lumia 830 (11,5%)

Kategória Windows tablet

windowsroka-ocenenia-tablet

Tablety sú vďaka veľkému displeju vhodné predovšetkým na konzumáciu obsahu – filmy, e-maily, fotky, knihy a internet. Windows tablety sú neustále populárnejšie, a to aj vďaka ich pokročilým funkciám, ktoré prináša operačný systém Windows. V bežnom živote sa s nimi stretávame napríklad v práci, v škole, na dovolenke a pri každodenných aktivitách, kde potrebujeme ľahko prenosný počítač s väčšou dotykovou obrazovkou.

Výsledky ankety:

  1. Lenovo Yoga Tablet 2 (27,2%)
  2. Microsoft Surface Pro 3 (20,1%)
  3. Lenovo Miix 2 (12,5%)

Kategória Inovácia roka

windowsroka-ocenenia-inovacia-roka

Jednu vec si kupujete častejšie než Windows smartfón a teraz nemyslíme na aplikácie. Áno správne, je to príslušenstvo k smartfónu či tabletu. Rôzne doplnky a Hi-Tech hračky rozširujú nielen funkcie a vlastnosti telefónu, a preto sme sa ich aj tento rok zaradili do ankety. Špeciálnym partnerom kategórie je Tatra banka.

Výsledky ankety:

  1. Microsoft Band (59,7%)
  2. Microsoft Wireless Adapter (14,8%)
  3. Nokia Treasure Tag (9,5%)

Výhercovia v súťaži

Anketa je spojená aj so žrebovaním šťastných výhercov, ktorí hlasovali a poslali svoj hlas do ankety. Výherné zariadenia si fanúšikovia zvolili spoločne, preto vždy zariadenie umiestnené na prvom mieste v danej kategórií je aj hlavná cena v súťaži Windows Roka 2014.  Ďalšie ceny mohli súťažiaci vyhrať, ak odporučili súťaž aspoň piatim svojim známym. Vyžrebovali sme týchto výhercov:

  • Nokia Lumia 930 – Peter Bodor
  • Nokiu Lumia 630 – Marek Blizman
  • XBOX One – Pavol Sakala
  • Microsoft Office 365 Home – Štefan Čižmár
  • Microsoft Office 365 Personal – Adam Mezsaros

 

Partneri ankety

Súťaž Windows Roka 2014 vznikla aj za podpory týchto partnerov, ktorým ďakujeme za spoluprácu.

Snímka obrazovky 2014-12-16 o 11.52.51

30.01.2015

+