MojWindows

Spoločnosť Samsung na udalosti CES 2015 predstavila nové smart televizory, ktoré disponujú operačným systémom Tizen. Ide o modely, ktoré budú vyrobené v roku 2015. Nový operačný systém ponúka veľmi intuitívny prístup k práci so zariadením a široký výber. Je to open source platforma, ktorá vývojárom umožňuje vytvoriť zodpovedajúci obsah a zapojiť tak použivateľa do sveta neobmedzených možností. Won Jin Lee, výkonný viceprezident divízie Visual Display Business spoločnosti Samsung Electronics povedal:

Budovanie našej SMART platformy na OS Tizen je prelomový krok smerom k oveľa inteligentnejšiemu a integrovanému systému, Tizen už dnes nielenže dokáže našim zákazníkom priniesť viac zábavy, ale zároveň otvára ohromný potenciál pre budúcnosť domácej zábavy.

Softvér prešiel mnohými vylepšeniami ako napr. Smart Hub, ktorý je teraz zobrazený na jednej stránke a umožňuje používateľom veľmi jednoduchú navigáciu a rýchly prístup. Televízor sa vďaka novému OS dokáže jednoducho synchronizovať s ostatnými zariadeniami a zdieľanie informácií napr. z mobilu na televízor je možne len pomocou stlačenia jediného tlačidla. Používatelia taktiež môžu sledovať TV kedykoľvek na svojich mobilných zariadeniach aj keď je televízor vypnutý. O zábavu sa postará celá rada kľúčových partnerstiev medzi ktoré patria Samsung Sports Live, Playstation Now alebo Samsung Milk Video.

Playstation Now totiž poskytuje použivateľom možnosť hrania množstva herných titulov kompatibilných s konzolou Playstation 3 bez toho, aby si ju museli zaobstarať. Hrať ich môžu priamo na Smart TV od Samsungu. Jediné, čo musia urobiť je spárovať herné ovládače DUALSHOCK 4 s konkrétným televízorom. Operačný systém Tizen vďaka množstvu partnerstiev určite ponúkne veľmi dobrý kontakt s používateľmi a zaručí bezkonkurenčný prístup a maximálnu flexibilitu.

Zdroj: Tlačová správa

06.01.2015

+