MojWindows

Spoločnosť HP na udalosti CES 2015 odhalila asi ten na pohľad najmilšie pôsobiaci počítač na svete. S rastúcim počtom zariadení, ktoré disponujú operačným systémom ChromeOS, HP predstavilo Windows alternatívu v podobe dvoch HP mini počítačov.

Prvá a lacnejšia varianta má názov Stream mini. Na trh príde už 14. januára za cenu len 180 $. Poháňa ho procesor Intel Celeron, 2 GB operačnej pamäte RAM a ponúka 32 GB interné úložisko. Keďže táto kapacita len veľmi ťažko pokryje množstvo softvéru, ktorý by si používateľ potreboval do počítača nainštalovať, Stream mini prichádza aj s dvojročným predplatným 200 GB úložného priestoru na OneDrive.

Druhá a drahšia varianta má názov Pavilion mini a prichádza s výkonnejším procesorom ako vyššie spomínaný Stream mini. Pavilion mini taktiež ponúka navýšenie operačnej pamäte o ďalšie 2 GB a interné úložisko o veľkosti až 500 GB. Disponuje však tým istým dizajnom s niekoľkými USB portami, audio jackom a power tlačidlom. Oba počítače sa uspokoja len so 45 watmi energie, čo je len o niečo menej než potrebuje bežná žiarovka.

Zdroj: theverge

05.01.2015

+