MojWindows

Spoločnosť Microsoft oznámila, že nová verzia aplikácie Skype začne podporovať real time prekladanie telefonátov medzi osobami pomocou Skype Translarora. Ako súčasť náhľadu tejto aplikácie, Skype Translator umožňuje anglicky a španiesky hovoriacim osobám, komunikovať v ich materinskom jazyku bez toho, aby sa museli učiť jazyk toho druhého.

Všetko to vyzerá veľmi jednoducho, no je potrebné si uvedomiť, že za týmto výsledkom stoja roky tvrdej práce výskumníkov v spoločnosti Microsoft. Náhľad aplikácie Skype Translator je spustiteľný na operačných systémoch Windows 8.1 alebo Windows 10 preview. Aplikácia preloží zvukový vstup a následne vytvorí zvukový výstup a taktiež textový výstup, ktorý sa zobrazí v Skype chate. Náhľad bude pre začiatok však podporovať len španielsky a anglický jazyk.

Microsoft vidí budúcnosť tejto aplikácie hlavne ako nástroj pre školy a učiteľov. Spoločnosť ju už totiž práve v tejto chvíli testuje na žiakoch na školách v USA a Mexiku. Teraz sa však spoločnosť rozhodla poskytnúť Skype Translator oveľa väčšiemu publiku po celom svete. Pokiaľ si chcete túto novinku vyskúšať stačí si o ňu zažiadať Microsoft pomocou registrácie na tejto stránke. Registračný kód STVER4230 by vám mal pomôcť získať aplikáciu trochu skôr. Ponúkame vám aj demonštračné video, na ktorom je zobrazená funkcionalita Skype prekladača v akcií.

Zdroj: theverge

16.12.2014

+