MojWindows

Snímače odtlačkov prstov prešli dlhú cestu a prvýkrát sa o nich viac začalo hovoriť približne pri predstavení iPhone 5S. Samozrejme predtým existovali na notebookoch vo firemnej sfére. Posledných pár rokov táto technológia čoraz viac preniká do domácností.

Dnes už tento snímač existuje na tabletoch, smartfónoch a laptopoch. Spoločnosť Synaptics, ktorá je vedúcou firmou vo výrobe trackpadov pre notebooky na celom svete oznámila príchod veci, ktorú nazvala SecurePad. Ide o snímač odtlačkov prstov, ktorý je zabudovaný v ľavom hornom rohu touchpadu. Na rozdiel od iných druhov takýchto snímačov, tento konkrétny používa technológiu kapacitného dotyku. Ide teda o niečo podobné, čo funguje iPhone 6 alebo Samsungu Galaxy S5. Táto novinka by teda mala zaručiť lepší komfort pri vykonávaní tohto úkonu.

Synaptics taktiež tvrdí, že SecurePad je pripravený na produkciu a spoločnosť už začala s jeho montážou na vybrané notebooky. Zatiaľ však nie je známe, ktoré spoločnosti sa rozhodli pre zabudovanie tejto technológie do svojich zariadení. Jedno je však isté. SecurePad bude určený pre domácnosti a súkromné osoby a nie pre firmy. Zo začiatku túto novinku ale uvidíme len na vysoko výkonných zariadeniach.

Zdroj: engadget

15.12.2014

+