MojWindows

Spoločnosť HP predstavila štýlový notebook s názvom HP Elitebook Folio 1020, ktorý svojím vzhľadom veľmi nápadne pripomína Macbook Air. Rozdiel medzi týmito dvoma zariadeniami je však v tom, že Elitebook je tenší a ľahší ako jeho konkurent od Apple. Povedzme si ale na rovinu, že Macbook Air je na trhu už hodnú chvíľu a spoločnosti HP teda trvalo veľmi dlho kým prekonala model Air.

2

Hnacím motorom notebooku je procesor Intel Core M čo znamená, že Elitebook nepotrebuje ventilátor. Toto je veľmi dobrá správa pre používateľov, ktorí hľadajú tichý a dobre chladený notebook. Vo výbave používateľ nájde aj 8 GB operačnú pamäť RAM a SSD uložisko s kapacitou 128 az 256 GB a poteší aj 9 hodinová výdrž batérie. Elitebook však prichádza v dvoch variantoch, z ktorých je len jeden ľahší než Macbook Air. Štandardná verzia je o niečo ťažšia a disponuje 12.5 palcovým displejom s Full HD rozlíšením. Špeciálna edícia je ľahšia ako Macbook Air a disponuje 12.5 palcovým quad HD displejom. Prvá menovaná by mala byť na trhu dostupná už vo februári budúceho roku a špeciálna edícia v apríli.

1

Žiaľ ceny oboch notebookov zatiaľ nie sú známe no šepká sa, že by mali byť o niečo drahšie než ich konkurent od Apple. Je možné, že v budúcnosti budú prezývané Macbook Air pre Windows.

3

Zdroj: theverge

06.12.2014

+