MojWindows

Spoločnosť Microsoft vytvorila video, v ktorom porovnáva dva notebooky Lenovo Yoga 3 Pro a Apple Macbook Air 13. Video je veľmi vtipne spracované prostredníctvom „tanečného“ súboja oboch spomínaných zariadení. Od začiatku je však jasné, že Yoga 3 Pro má navrch.

Notebooky sú porovnávané z hľadiska prispôsobivosti, hrúbky a využiteľnosti. Celé video hovorí v prospech Yogy 3 Pro a ukazuje akým smerom sa dnešní vývojári a dizajnéri uberajú. Na druhej strane video pôsobí ako nefalšovaný výsmech na účet spoločnosti Apple a jeho zariadenia. Je totiž neflexibilné a veľmi úzko zamerané. Na konci videa to dokonca Macbook vzdá a uzná, že tento súboj prehral. Napriek tomu predaj Mac notebookov v poslednom štvrťroku stúpol o 8,9 % a zaručil tak spoločnosti Apple miesto medzi piatimi najlepšími výrobcami počítačov na svete.

Microsoft sa totiž pred časom podobnou reklamou zameral na iPad a predaj Apple tabletov následne klesol. Je teda ťažko povedať, či podobné reklamné spoty majú vplyv na zákazníkov a ovplyvnia ich rozhodnutia o kúpe takýchto zariadení alebo práve naopak to s nimi ani nepohne. Ak sa však pozrieme na ďalšie parametre spomínaných zariadení, tak Macbook Air zákazníka výjde na 999 $, pričom Lenovo Yoga 3 Pro je o 300 $ drahšie zariadenie. V otázke výdrže batérie je na tom Macbook opäť lepšie, pretože ponúka 13 hodinovú výdrž oproti 7 hodinovej výdrži, ktorú ponúka Lenovo. Toto však má za následok HD dotykový displej, ktorý spotrebuje množstvo životnosti batérie.

Zdroj: theverge

04.11.2014

+