MojWindows

Spoločnosť Corning oznámila príchod nového a odolnejšieho skla pre smartfóný Gorilla Glass 4. Je však skoro tvrdiť, že v blízkej budúcnosti by sme mohli vidieť nepriepustný smartfón, ktorý by naozaj vydržal všetko. Corning ale tvrdí, že sa k tomu pomaly dostávame. Ochranné sklá od Gorilla Glass sa v posledných rokoch stali veľmi populárnymi u mnohých popredných výrobcov smartfónov a tabletov na svete, ako napr. Motorola, Samsung alebo Microsoft.

Každý rok vidíme na rôznych vlajkových lodiach najnovšie ochranné sklá od spoločnosti Corning, ktorá pri všetkých sľubuje veľmi dobrú ochranu pred rôznymi škrabancami, ale hlavne pred pádom, ktorý býva často dôvod rozbitej obrazovky. Tento rok sa teda sústredili najmä na pády a vyrobili sklo, ktoré je dvakrát odolnejšie voči pádom než jeho predchodca Gorilla Glass 3.

Aby vedci vo firme dosiahli tohto obdivuhodného výsledku, museli prezrieť množstvo zariadení s prasknutým sklom, aby mohli vytvoriť štvrtú generáciu ochranného skla Gorilla Glass. Zistili pritom, že najnebezpečnejší je pre smartfóny pád na členité a tvrdé povrchy ako je napr. betón. Spúšťali zariadenia s týmto sklom z jedného metra na členité a tvrdé povrchy a zistili, že Gorilla Glass 4 vydržalo 80 % pádov bez ujmy, čo je výrazný posun vpred.

Corning však má stále čo doháňať aj napriek uspokojivému pokroku s ochranným sklom a teraz sa sústreďuje na výrobu zahnutých 3D skiel a lepšiu čitateľnosť na priamom slnku. Úspech s novým Gorilla Glass 4 je veľmi povzbudivý a spoločnosť už teraz expeduje tieto ochranné sklá popredným firmám po celom svete. Na smartfónoch by sme ho mali uvidieť už v prvom štrťroku roka 2015.

Zdroj: theverge

21.11.2014

+