MojWindows

Je to už nejaký ten piatok, čo dokumenty Edwarda Snowdena uzreli svetllo sveta. Poukazujú totiž na špehovanie obyčajných ľudí ich vládami. Našťastie bol vytvorený bezplatný softvér s názvom Detekt, po ktorého stiahnutí používateľ môže zistiť, či je aj on pod dohľadom vlády alebo nie.

Softvér je navrhnutý tak, aby odhalil každý podozrivý špionážny malware, ktorý má za úlohu sledovať aktivity vykonávané používateľom, Navrhol ho a vytvoril bezpečnostný výskumník Claudio Guarnieri. Detekt podporujú Amnesty International, the Electronic Frontier Foundation a Privacy International. Tento fakt je teda zárukou, že Detekt nie je len nejaký podvod, do ktorého vás chce niekto zatiahnuť. Je skutočný a je tu pre ochranu vášho súkromia.

Samozrejmosťou je, že Detekt nedokáže používateľa ochrániť pred všetkými špionážnymi programami. Špionážne spoločnosti totiž veľmi často menia svoje programy tak, aby boli ťažšie vystopovateľné. Môžeme to prirovnať k súboji antivírusov a hackerov, ktorí sa snažía vytvoriť dokonalý vírus. Toto by však nemalo nikoho odradiť od stiahnutia tohto ochranného softvéru. Sám som ho spustil na svojom počítači a naštastie nič podozrivé nenašiel.

test

Zdroj: gizmodo

24.11.2014

+