MojWindows

Spoločnosť Microsoft sa pravdepodobne chystá preraziť na trhu s hudobnými aplikáciami práve pomocou Nokia MixRadio, ktorá je však momentálne dostupná len pre zariadenia disponujúce operačným systémom od Microsoftu(Windows, Windows Phone). Microsoft však túto skutočnosť plánuje v blízkej budúcnosti zmeniť a chce sprístupniť túto aplikáciu všetkým existujúcim platformám a preraziť tak s ňou na trhu, kde má už teraz neľútostnú konkurenciu v podobe Spotify a Pandory.

Znamená to teda, že Microsoft plánuje z tejto aplikácie vytvoriť nezávislý biznis. Je to určite veľká výzva pre samotnú spoločnosť, pretože pokiaľ sa spoločnosti Apple podarí znížiť cenu Beats Music na polovicu, môže to rapídne zmeniť súčasné zisky a podiely na trhu. Nápad to nie je zlý, prezože aplikácia môže získať milióny nových používateľov po celom svete. Otázka však je, či pri súčasnej konkurencií na trhu je niečo takého možné. Momentálne je Nokia MixRadio dostupná v dvoch verziách. Prvá je bezplatná a poskytuje používateľovi vytvorenie playlistu zo skladieb, ktoré má rád. Druhá verzia je stojí 3.99 $ za mesiac  a používateľ môže ľubovoľné pesničky preskočiť a prehrávanie je umožnené aj bez internenetového pripojenia.

Aplikácia Nokia MixRadio bola pôvodne vytvorená za účelom nalákania zákazníka na kúpu Lumia smartfónu. Doba sa však mení a ak sa používatelia teraz rozhodnú pre kúpu tejto hudobnej aplikácie, celá štruktúra pravdepodobne podstúpi veľkú zmenu.

Zdroj: phonearena

20.11.2014

+