MojWindows

SSD disky Autothysis128s a Autothysis128t od britskej spoločnosti Secure Drives sú extrémne bezpečné disky, ktoré ponúkajú unikátne bezpečnostné opatrenia. Patrí medzi ne možnosť vymazať dáta a úplne fyzicky zničiť disk po tom, ako naň odošlete SMS správu. Táto funkcionalita pripomínajúca akčné filmy je však reálna a nie je jediným spôsobom, ako môžete v momente znehodnotiť všetky uložené dáta na týchto diskoch.

Okrem posielania správ je tiež možné dáta na disku vymazať odpojením od PC, opakovaným zadaním nesprávneho PIN kódu, dosiahnutím nízkej úrovne batérie či stlačením príslušného tlačidla. Zakaždým ide o nenávratné vymazanie dát a fyzické znehodnotenie disku, keďže NAND čip a bezpečnostný ovládač sú znehodnotené vnútri disku. Spoločnosť uvádza, že tieto bezpečnostné opatrenia na nových diskoch sú v súlade so zákonmi vo viac ako 100 krajinách vo svete. Vďaka tomu sa nemusíte obávať, že by ste použitím týchto diskov nejako porušovali zákony. Ako bonus sa môžete cítiť ako tajný agent a všetky citlivé dáta môžete v prípade potreby vymazať aj na diaľku.

ssd-sms-self-destroy

Tieto prémiové funkcie však nie sú vôbec lacné. Základná verzia tohto disku stojí 967Ł. Ďalších 111Ł zaplatíte za každú bezpečnostnú dotykovú obrazovku, ktorú chcete pripojiť k disku. Ročné predplatné GSM služieb stojí dodatočných 29Ł, čo dáva dokopy sumu, za ktorú si kúpite oveľa výkonnejšie SSD disky s niekoľkonásobne väčšou kapacitou. Ak ale potrebujete uložiť extrémne citlivé dáta, ktoré chcete mať chránené aj v prípade, že nemáte disk poruke, možno vás oslovia práve tieto produkty spoločnosti Secure Drives.

Zdroj: Secure Drives via The Verge

01.10.2014

+