MojWindows

Spoločnosť Lenovo predstavila najnovší prírastok do rady Yoga notebookov, konkrétne zariadenie s označením Lenovo Yoga 3 Pro. Tento notebook nie je len lahší a tenší ako jeho predchodca, ale disponuje aj atraktívnejšou hardvérovov výbavou. Skvostom tejto novinky je 813 precízne opracovaných ručne zmontovaných súčiastok, ktoré tvoria prechod medzi klávesnicou a polohovateľným displejom.

lenovo Yoga 3 Pro2

Displej je samozrejme polohovateľný v 360 stupňovom uhle. Yoga 3 Pro je taktiež jeden z prvých notebookov, ktoré sa nabíjajú prostredníctvom USB. Pre tento účel je určený USB 2.0 port, ktorý je zafarbený žltou farbou. Čo sa týka výbavy zariadenie poháňa procesor Intel Core M-70, 8 GB operačnou pamäťou RAM a 256 GB SSD diskom.  Ďalej disponuje dvoma USB 3.0 portami, micro HDMI, 3.5 mm jackom určeným pre slúchadlá a slotom pre SD kartu. Yoga 3 Pro má taktiež úplne nové recovery tlačidlo a aplikáciu Harmony, ktorá si pamätá aké programy majiteľ používa a pomáha urýchliť pracovné tempo. Lenovo Yoga 3 Pro bude dostupný za cenu 1349$ a bude uvedený na trh koncom tohto mesiaca.

Prvé dojmy:​ ​Yoga 3 Pro je naživo ​z Londýna

​Yoga 2 Pro som mal možnosť otestovať a už tento konvertibilný notebook prišiel na trh s nápadom, ktorý je veľmi praktický a návykový. Preto aj očakávania, ktoré boli spojené s predstavením jeho nástupcu, boli veľké. Nový spôsob prepojenia klávesnice a displeja z montovaných súčiastok ma milo prekvapil. Zariadenie je tak možné „vystreť“ do roviny. ​V rukách Yoga 3 ani necítiť, je fakt až neskutočne ľahký a tenký, avšak s najnovšími hardvérovými parametrami pod kapotou. Nechýba ani podsvietenie klávesnice, nabíjanie cez USB port, SSD disk do veľkosti 512 GB, najnovší procesor od Intelu či 8 GB RAM. Až neskutočné, kde sa to všetko do takého malého zariadenia vošlo 🙂

09.10.2014

+