MojWindows

Lenovo ostáva jasným lídrom v PC segmente, a to už šiesty štvrťrok za sebou. Tieto údaje uverejnila spoločnosť IDC, podľa ktorej má Lenovo na globálnom trhu podiel 20%. Spoločnosť taktiež medziročne vzrástla o 11.2% a zvýšila si tak náskok pred druhým konkurentom na 1.2 bodu. Predseda predstavenstva a CEO spoločnosti Lenovo, Yang Yuanging povedal:

Sme presvedčení, že náš silný rast bude aj naďalej pokračovať, nakoľko sme cieľavedomí a využívame súčasný trend konsolidácie tohto odvetvia na podporu nášho rastu v PC segmente. Na druhej strane, sme konzistentní a máme jasno pokiaľ ide o našu stratégiu, ktorá nám po uzatvorení dohody System X a čoskoro uzatvorenej akvizícii Motorola Mobility, prinesie 3 segmenty, ktoré podporia náš rast – PC, Mobile a Podniky. A pri správnom vyvážení inovácií a efektivity bude môcť na trh čoskoro a dlhodobo uvádzať ešte zaujímavejšie počítače, mobily, podnikové riešenia a produkty celého ekosystému.  Už tento týždeň vypustíme nové inovácie, ktoré posilnia náš rad produktov YOGA a našich zákazníkov znovu nadchneme novými, kreatívnymi a štýlovými produktmi.

Lenovo samozrejme neúnavne hľadá ďalšie spôsoby a prostriedky pre rast, no jeho hlavným hnacím motorom stále zostáva PC segment. V súčastnosti sa svoje pole pôsobnosti pokúša rozšíriť o podnikové a mobilné produkty a posuntúť tak svoje hranice ešte vyššie a ešte rýchlejšie.

 Zdroj: Tlačová správa

12.10.2014

+