MojWindows

Spoločnosť Lenovo, ako globálny a diverzifikovaný líder v oblasti technológií dúfa, že sa akvizíciou serverovej divízie x86 spoločnosti IBM zrýchli jeho podnikový rozvoj. Predseda predstavenstva a CEO spoločnosti  Lenovo Yang Yuanqing povedal:

“S uzatvorením tejto akvizície x86 spoločnosť Lenovo získa biznis svetovej úrovne, ktorý rozšíri naše schopnosti v oblasti hardvéru a zariadení a vzápätí sa staneme silným číslom 3 na globálnom trhu serverov. Našou prioritou teraz je zabezpečiť plynulú integráciu a bezproblémový prechod aj pre našich zákazníkov. Som si istý, že spojením globálneho dosahu, efektívnosti a prevádzkových skúseností spoločnosti Lenovo s legendárnou kvalitou, inováciami a službami IBM budeme mať konkurenčné výhody, ktoré nám môžu pomôcť rozbehnúť ziskový rast a vybudovať zo spoločnosti Lenovo globálneho lídra v tomto odvetví.”

Táto dohoda je však postavená na dlhodobej spolupráci, ktorá sa začala už pred deviatimi rokmi, keď Lenovo kúpilo od IBM divíziu počítačov zahŕňajúcu produktový rad ThinkPad. Ako sa už spomínalo v januárovej správe o akvizícií týchto dvoch spoločností, Lenovo bude v pozícií výrobcu originálnych zariadení (OEM) a bude naďalej predávať IBM produkty z portfólia softvéru a úložných systémov. Čo sa týka servisnej podpory, pracovníci IBM budú aj naďalej poskytovať údržbu zariadení v mene spoločnosti Lenovo, takže zákazníci by nemali postrehnúť žiadne zmeny.

Kúpna cena tejto divízie je približne 2.3 miliardy USD, pričom 2 miliardy budú spoločnosti vyplatené v hotovosti a zvyšok bude zahrnutý v akciách spoločnosti Lenovo. Celá akvizícia by mala byť dokončená 1. októbra 2014.

Zdroj: Tlačová správa

01.10.2014

+