MojWindows

V dnešnej dobe, kedy vo svete začínajú prevládať malé dotykové zariadenia ako smartfóny, nie je žiadnym prekvapením, že vývojári sa snažia vytvárať aplikácie na všetko. Väčšina z nás sa v škole počítala matematické príklady buď ručne, alebo pomocou klasickej kalkulačky, no predsa sme potrebovali vedieť ako sa daný výraz musí počítať.

4  2 1

Aplikácia PhotoMath predstavuje úplne novú dimenziu kalkulačiek, pretože dokáže len prostým zamierením fotoaparátu na mobilnom telefóne vypočítať aj zložitejšie matematické výrazy. Pre túto chvíľu nepodporuje rátanie trigonometrických funkcií (sin, cos, cotg, tg, atď.) a počítanie integrálov, no hravo si poradí s aritmetickými výrazmi, zlomkami, mocninami a odmocninami. Používateľ si môže dokonca prezerať históriu zachytených výrazov a ich výsledok. Umožňuje aj prezeranie všetkých výpočtových krokov, ktoré boli potrebné na vyriešenie daného výrazu.

7 6 5

Aplikáciu som mal možnosť osobne otestovať a musím povedať, že ma najprv nadchla myšlienka, ktorú v sebe PhotoMath prináša. Pri samotnom testovaní som však zistil, že aplikácia je nedoladená, pretože z 10 výrazov, ktoré som snímal, len 3 aplikácia dokázala vypočítať, a to som pritom nesnímal integrály ani trigonometrické funkcie. Vývojári teda musia ešte na tejto aplikácií zapracovať. Ak vás tiež zaujala myšlienka aplikácie PhotoMath, stiahnuť si ju môžete zdarma v obchode s aplikáciami. Ak aplikáciu otestujete, napíšte nám vaše dojmy a či fungovala bezchybne.

24.10.2014

+