MojWindows

Spoločnosť Microsoft a Adobe dali hlavy dohromady a začali pracovať na novej unikátnej verzií aplikácie Photoshop, ktorá bude oveľa viac orientovaná na dotykové obrazovky než na príkazy z klávesnice. V dnešnej dobe nie je Photoshop najvhodnejšou aplikáciou pre dotykové zariadenia. Tento fakt sa ale v budúcnosti zmení. Microsoft a Adobe dokonca vytvorili veľmi atraktívne video, v ktorom predvádzajú, ako by asi Photoshop budúcnosti mohol vyzerať. Vo videu sa nejedná len o samotnú aplikáciu, ale v podstate o navzájom spolupracujúci hardvér a softvér.

Spoločnosť Adobe taktiež predstavila prvú z nadchádzajúcich zmien, ktoré Photoshop zastihnú. Jedná sa o funkciu s názvom Playground, ktorá umožní používateľovi nadídením nad konkrétne objekty, zobraziť všetky vrstvy (layers), ktorými daný objekt disponuje. Playground je nová forma pracoviska, ktorá je dotykovo orientovaná a pomocou nástroja Layer Inspector (prehliadač vrstiev)  v lavej časti obrazovky dokáže zobraziť koľko rôznych vrstiev konkrétny objekt obsahuje.

Všetky spomínané zmeny sa však nedejú len pod hlavičkou spoločnosti Adobe. Sú súčasťou rastúceho partnerského vzťahu so spoločnosťou Microsoft. Adobe v podstate vo všeobecnosti robí pre Windows 8 tablety to, čo dnes vidíme na aplikáciách pre iPad. Vytvára veľmi špecifickú skúsenosť pre používateľov, ktorí vlastnia tieto zariadenia. Tu prichádza na rad Microsoft a jeho sila v podporovaní dotykových aplikácií. Na záver CEO spoločnosti Microsoft, Satya Nadella povedal, že toto je len malý kúsok z toho, ako bude v budúcnosti vyzerať hardvérová a softvérová kombinácia.

Zdroj: theverge

08.10.2014

+