MojWindows

Približne pred rokom sa dostala k užívateľom systému Windows Phone správa, že Opera sa chystá sprístupniť svoj prehliadač aj pre operačný systém od Microsoftu. Opera vtedy oznámila, že beta verziu aplikácie uverejní hneď, ako to bude možné. Užívateľov ale držala spoločnosť v napätí až doteraz, keď sa v obchode Windows Phone Store objavila konečne Opera Mini beta.

Beta testovanie je ale postavené na odozve od užívateľov, podľa ktorých chce Opera vylepšovať svoj prehliadač ešte pred tým, ako bude zverejnený v oficiálnej podobe. To znamená, že pred stiahnutím prehliadaču sa musíte zaregistrovať medzi beta testerov, no na druhej strane máte možnosť vyjadriť svoj názor na aplikáciu a navrhnúť aj nejaké zmeny alebo vylepšenia, ktoré by mohli byť použité v oficiálnej verzii aplikácie určenej pre verejnosť.

opera-mini

Opera patrí v súčasnosti medzi najpopulárnejšie internetové prehliadače, pričom ju vo svete používa už viac ako 300 miliónov užívateľov. Okrem množstva užitočných funkcií je Opera známa aj svojimi pokročilými algoritmami, ktoré dokážu v niektorých prípadoch ušetriť až 90% dát pri prehliadaní internetových stránok. Prehliadač je v súčasnosti dostupný pre množstvo platforiem, medzi ktoré patrí aj iOS a Android. Pre oba dominantné mobilné operačné systémy je aplikácia dostupná zadarmo a vyskúšať ju teraz konečne môžu aj majitelia zariadení s Windows Phone. Pre zapojenie sa do beta testovania kliknite na tento odkaz, kde následne budete musieť zadať vašu emailovú adresu.

Zdroj: Opera via PhoneArena

03.09.2014

+