MojWindows

Po odkúpení mobilnej divízie Nokia spoločnosťou Microsoft sa dlho špekulovalo o tom, ako budú nové smartfóny označované. Zaužívané bolo označenie Nokia by Microsoft, no zdá sa, že v blízkej budúcnosti úplne zaniknú mobilné telefóny Nokia, ako ich poznáme. Aby toho nebolo málo, v rámci zjednocovania svojich operačných systémov zruší Microsoft označenie mobilného operačného systému Windows Phone a po novom bude aj na smartfónoch a tabletoch systém označený ako Windows.

Tieto informácie boli odhalené vďaka súkromnému dokumentu Microsoftu, ktorý sa dostal do rúk portálu GeeksOnGadgets. Podľa dokumentu sa už počas tohtoročnej vianočnej kampane môžeme dočkať zmien a noviniek, podľa ktorých prestane spoločnosť označovať svoje smartfóny ako Nokia. Tento krok nie je veľmi prekvapivý a bolo zrejmé, že postupom času bude chcieť Microsoft na svoje zariadenia umiestniť vlastnú značku. Zaujímavý je ale zánik označenia Windows Phone. Je veľmi pravdepodobné, že je to strategický krok na ceste k vytvoreniu jednotného operačného systému pre smartfóny, tablety, počítače a herné konzoly. Microsoft už viackrát avizoval, že sa chystá vytvoriť jednotný systém, ktorý ponúkne ucelený užívateľský zážitok a vývojárom uľahčí prácu pri programovaní aplikácií pre viacero druhov zariadení.

Lumia 730

Microsoft už nenápadne upustil od referencií na Windows Phone aj vo svojich najnovších reklamách. V posledných reklamných kampaniach pre Lumiu 930, Cortanu, HTC One M8 a nové Lumie 530, 730 a 830 už väčšinou nenarazíme na zmienku o Windows Phone. Namiesto toho sa všade vyskytujú narážky na operačný systém Windows, takže sa zdá, e tieto uniknuté informácie sú pravdivé a Microsoft už začal s postupnými zmenami v označovaní svojich produktov. Pre užívateľov to neznamená veľké zmeny, no všetci si budú musieť zvyknúť na nové označovanie produktov od Microsoftu.

Zdroj: GeeksOnGadgets via The Verge

11.09.2014

+