MojWindows

Spoločnosť Lenovo patrí na trhu s notebookmi medzi renomované značky. Svoje portfólio rozširuje spoločnosť každým rokom o nové modely z rôznych kategórií. Teraz predstavil výrobca notebook Lenovo Y70 Touch, ktorý je určený najmä pre náročných užívateľov a hráčov počítačových hier. Napriek svojim rozmerom ale zaujme nízkou hmotnosťou, čo u podobných modeloch nie je veľmi zriedkavé.

Notebook disponuje displejom s uhlopriečkou 17,3″ a rozlíšením 1920 x 1080 pixelov. To nie je v tejto kategórii najvyššia hodnota, keď mnohé konkurenčné modely ponúkajú vyššie rozlíšenie aj pri nižších rozmeroch. Displej prichádza aj s dotykovou technológiou a dokáže rozoznať až 10 rôznych dotykov súčasne. Okrem toho prekvapí nový model z dielne spoločnosti Lenovo hmotnosťou, ktorá sa v prípade Y70 Touch zastavila na hodnote 3,4 kg.

lenovo-y70-touch-cover

Novinka ponúkne štovrjadrový procesor Intel Core i7 štvrtej generácie, ktorý je skombinovaný s pamäťou RAM do veľkosti až 16 GB. Grafická karta sa líši v závislosti od konfigurácie, no najvýkonnejší model ponúkne čip NVIDIA GTX 860M so 4 GB pamäte. Veľkosť pevného disku sa tiež líši v závislosti od zvolenej konfigurácie. Užívatelia budú mať na výber disk SSD s kapacitou 256 GB, alebo 1 TB hybridný disk s 8 GB cache. Notebook ponúkne aj výkonný subwoofer s reproduktormi JBL a klávesnicu s červeným podsvietením, čo sa stáva v poslednom období symbolom herných laptopov.

Lenovo Y70 Touch sa začne predávať v októbri a za základnú výbavu zaplatíte 1,299$ (988€). Lenovo tiež predstavilo desktopový počítač určený pre hráčov. Nový model Erazer X315 je zameraný najmä na tých užívateľov, ktorí sa zameriavajú na dostupnejšie riešenia. Novinka ponúkne procesor AMD Kaveri A10-7850K, grafickú kartu R9 260 s 2 GB pamäte, maximálne 12 GB pamäte RAM a pevný disk s maximálnou kapacitou 2 TB s cache pamäťou s kapacitou 8 GB. X315 by mal na trh prísť v novembri a predávať sa bude od 599$ (456€).

Zdroj: engadget 

03.09.2014

+