MojWindows

Spoločnosť Blizzard 14. augusta uviedla ďalší datadisk najúspešnejšej online multiplayerovej hry World of Warcraft s názvom Warlords of Draenor. Jedná sa už v poradí o piate pokračovanie tohto herného fenoménu, ktorý v roku 2004 obletel celý svet.  V strhujúcom videu sa okrem iného objavil aj oficiálny dátum jeho príchodu na trh. Stane sa tak 13. novembra 2014.

Vyššie uvedené video nás zaviedlo do doby pred 35 rokmi na prastarý kontinent Draenor (v súčastnosti známy ako Outland), kde žije niekoľko rôznych klanov orcov, ktorých vedie Grommash Hellscream. Černokňažník Gul’dan, ktorý slúži silám zla, chce nalákať Grommasha, aby sa napil krvi prastarého démona Mannorotha a stal sa tiež otrokom temných síl. Grommash však túto pascu prekukne a tento „dar“ odmietne. Z ničoho nič sa objaví obrovský démon Manoroth a strhne sa bitka medzi ním a Grommashom, nakonci ktorej Grommash zvíťazí a prehlási, že jeho rasa nikdy nebude podmanená, no bude dobýjať nové svety. Týmto aktom teda zjednotil všetky klany orcov na kontinente Draenor a položil základy novej frakcie Iron Horde.

Vo videu však Grommashov syn, Garosh spomenul, že časy sa menia. Tento výrok tam spoločnosť Blizzard nedala náhodou. Originálny príbeh totiž znel ináč. Celý datadisk totiž vychádza z rozprávania ešte pred hrou World of Warcraft. Jedná sa o príbeh v stratégií Warcraft 3, kde bol vodcom klanov Gul’dan, ktorý zmanipuloval Gromasha, aby sa napil tejto krvi. Tým pádom zjednotil všetky klany orcov do jednotnej frakcie s názvom Horde. Za ňu si dnes hráči môžu zahrať v hre World of Warcraft. Grommash sa však nakoniec vzoprel silám zla, porazil démona Mannorotha a umrel. Blizzard teda obmenil pôvodný príbeh, z ktorého vzišli všetky datadisky o Warcrafte a otvoril si tak cestu k novým strhujúcim príbehom a mnohým ďalším datadiskom.

Zdroj: wow-europe

22.08.2014

+