MojWindows

Spoločnosť Microsoft predstavila svoj Surface Pro 3 ako zariadenie, ktorým je možné nahradiť hneď niekoľko zariadení od konkurenčnej spoločnosti Apple. Nový Surface Pro mal byť lepším tabletom ako iPad a zároveň lepším notebookom ako MacBook.

V krátkych reklamných spotoch sa Microsoft snaží ukázať na dve hlavné výhody, ktoré má Surface oproti konkurencii – aj v režime tabletu ponúka výborný výkon a s perom a klávesnicou je ním možné nahradiť hneď niekoľko zariadení súčasne. V jednom z videí sa rozprávajú majiteľ zariadení od Apple a majiteľ tabletu Surface Pro 3, pričom v tomto konkrétnom prípade sa zdá, že užitočnejší je práve tablet od Microsoftu. Podľa videa sa zdá, že nový Surface Pro je vďaka svojmu peru užitočnejší ako iPad a po pripojení klávesnice slúži ako plnohodnotný notebook. Pozornosť sa sústredila aj na to, že tento tablet ponúka viac vstupov pre periférie ako konkurenčné riešenie, čo však nie je prípad MacBooku Air.

V reklame sa dokonca stylus prirovnáva ku klasickému papieru s perom, čo nepôsobí práve najprofesionálnejšie. Hoci reklamy vyznievajú dobre v prospech zariadenia od Microsoftu, každý si ich môže interpretovať podľa seba. V jednom videu sa dokonca nachádza poznámka o tom, že klávesnica sa k tabletu predáva oddelene, s čím sa užívatelia ešte stále nedokázali stotožniť.

Zdroj: TechCrunch 

14.08.2014

+