MojWindows

Microsoft sa zo všetkých síl snaží, aby používatelia jeho služieb mali stále iba tie najaktuálnejšie aplikácie. Robí preto aj pomerne drastické opatrenia a teraz dokonca určil presný dátum, po ktorom ukončí akúkoľvek podporu pre všetky staré verzie prehliadača Internet Explorer.

Od 12. januára 2016 bude spoločnosť aktualizovať iba svoju najaktuálnejšiu verziu prehliadaču, ktorým je aktuálne Internet Explorer 11. V prvom rade tak chce Microsoft dať do pozornosti všetky výhody, ktoré nová verzia prehliadača prináša. Okrem vyššej bezpečnosti je to aj vyššia rýchlosť načítavania stránok a všeobecne vyšší výkon pri prehliadaní.

Takéto rozhodnutie síce nemusí byť všetkým užívateľom po vôli, no zvyknúť si na nový prehliadač nemusí byť nič ťažké. Okrem očividných výkonnostných a bezpečnostných vylepšení je nová verzia prehliadača kompatibilná aj s rôznymi novými štandardmi, vďaka ktorým je vývoj webových stránok a aplikácií jednoduchší. Naopak, ak musia vývojári myslieť aj na to, aby do svojich stránok implementovali prvky potrebné pre správne fungovanie na starších verziách prehliadačov, zaberie im to množstvo času. Preto je táto správa podstatná aj pre programátorov, no najviac sa dotkne určite samotných užívateľov.

Zdroj: Microsoft via engadget

13.08.2014

+