MojWindows

Spoločnosť Intel odhalila konkrétne informácie ohľadom svojho Intel Core M procesora, ktorý bude prvým čipom, čo bude používať Broadwell mikro-architektúru. Je viac než pravdepodobné, že si tento čip nájde miesto v nových Windows 8.1 tabletoch.

Intel uviedol:

Kombinácia novej mikro-architektúry a výrobného procesu bude uvádzačom vo vlne inovácií v nových zložkách, skúsenostiach a systémoch, ktoré sú tenšie a bežia potichu.

Niektoré z týchto zariadení môžu byť len 8-9 mm hrubé.  Core M procesory majú byť dvakrát rýchlejšie v bežných výpočtoch a sedemkrát rýchlejšie v grafických procesoch v porovnaní so staršími Intel čipmi. Na druhej strane, životnosť batérie pre tablety a ostatné zariadenia by sa mohla dvakrát predĺžiť, pri batériách, ktoré sú dvakrát menšie.

Prvé Broadwell zariadenie už malo byť touto dobou na svete, no problémy s výrobným procesom v spoločnosti Intel oddialilo jeho uvedenie na trh o celých šesť mesiacov. Intel teda tvrdí, že prvé zariadenia s Core M čipmi by mali opustiť výrobnú linku koncom roka 2014 a väčšiu produkciu by sme mali zaznamenať na jar 2015.

Zdroj: wpcentral

15.08.2014

+