MojWindows

Jedna z najpopulárnejšich hier na svete, Hearthstone od spoločnosti Blizzard, sa konečne dočkala dotykovej podpory aj pre tablety a notebooky, ktoré disponujú operačným systémom Windows 8. Udialo sa tak po nedávnej aktualizácii s označením 1.1.0.6187. Áno, znamená to, že na zariadeniach ako Microsoft Surface Pro 3 je teraz možné túto hru ovládať len dotykom na obrazovku namiesto klikania myškou.

Hearthstone menu

Hearthstone je kartová online hra zakladajúca sa na mystických príbehoch Warcraftu, ktorý spoločnosť Blizzard vytvorila v roku 1994 ako prvú real-time stratégiu a neskôr pretvorila na neuveriteľne úspešnú multiplayerovú hru World of Warcraft.

Hearthstone má tri odlišné herné módy:

  1. Hráč proti hráčovi (PvP – Player versus Player) – snaha poraziť oponenta svojimi virtuálnymi kartičkami skôr, než sa to podarí jemu. Obaja hráči majú k dispozícií 30 životov a 30 kartičiek, ktoré si vlastnoručne vyberú, pričom maximálne 2 môžu byť rovnakého druhu (nevzťahuje sa na legendárne kartičky).  Vybrať si môžu z deviatich postáv, kde každá z nich disponuje inými výhodami a class-specific kartičkami, tzn., že sa nevyskytujú pri žiadnej inej postave. Hráč sa môže rozhodnúť hrať casual mód, ktorý sa využíva najmä na preskúšanie vybraných súprav kartičiek alebo zahrá ranked mód, kde mu po každej výhre pribudne hviezdička a naopak po každej prehre mu ubudne. V tomto móde je 25 úrovní a po ich prekonaní sa hráč prepracuje až k legendárnej úrovni, z ktorej sa nedá klesnúť nižšie.
  2. Hráč proti prostrediu (PvE – Player versus Environment) – nový mód, ktorý je prebratý z hry World of Warcraft. Hráč v ňom musí poraziť niekoľko príšer. Každá z nich je jedinečná a má rôzne schopnosti  Po prekonani každej z nich hráč dostáva odmenu v podobe nových kartičiek do svojej zbierky. Pokiaľ hráč porazí všetky príšery na normálnej úrovni, otvorí sa mu hrdinská úroveň, v ktorej sa nachádzajú tie isté príšery, no nie je také ľahké ich poraziť. Po  ukončení všetkých hrdinských úrovní hráč obdrží špeciálne kartičkové pozadie.
  3. Aréna – jedná sa takisto o PvP princíp s tým rozdielom, že hráč si buď za zlatky (150 gold) alebo za skutočné peniaze (1,79 €) zakúpi možnosť hrať arénu, kde sa mu náhodne vygenerujú traja hrdinovia, z ktorých si jedného vyberie. Hra mu vždy ponúkne 3 rôzne kartičky, no len jednu z nich si hráč môže vybrať. Tento proces sa opakuje po kým si hráč nevyberie 30 kartičiek. Po ich skompletizovaní začína hra. Pravidlá sú jednoduché. Hráč má povolené maximálne 3 prehry alebo 12 výhier. Čím viac hier hráč vyhrá, tým atraktívnejšia je odmena.

V hre sú dostupné tri druhy kartičiek: zbrane, kúzla a príšerky. Tieto kartičky majú 4 rôzne hodnoty: common, rare, epic a legendary (vymenované od najbežnejšej až po najvzácnejšiu). Získať ich môžete pomocou zakúpenia balíčkov, v ktorých sa nachádza 5 kartičiek alebo si ich vyrobíte pomocou prachu (dust), pričom legendary kartičky stoja až 1600 prachu. Balíčky, ako aj PvE dobrodružstvo si môžete zakúpiť pomocou zlatiek (gold) alebo skutočných peňazí. Zlatky sa dajú získať pomocou arén a plnenia úloh, ktoré sú ohodnotene 40, 60, alebo 100 zlatkami. Každý deň sa vám objaví iná úloha. Pokiaľ vám nevyhovuje, môžete si ju zmeniť za inú (povolená len jedna zmena denne).

Hearthstone je prístupný zdarma pokiaľ sa nerozhodnete investovať skutočné peniaze do balíčkov arén a iných dobrodružstiev.  Pokiaľ sa vám hra a fakt, že dostala dlhoočakávanú dotykovú podporu pre Windows 8 zariadenia zapáčila, vytvorte si účet na tejto stránke, stiahnite si klienta a pustite sa do výborného dobrodružstva.

Zdroj: Hearthstone via wpcentral

12.08.2014

+