MojWindows

Foursquare robí počas tohto leta veľké zmeny a snaží sa znovu zviditeľniť. Súčasťou tejto stratégie je aj sprístupnenie aplikácie Swarm pre používateľov zariadení s Windows Phone.

Aplikácia bola v máji tohto roka predstavená pre platformy iOS a Android a teraz je konečne dostupná aj vo Windows Phone Store. Swarm je akousi odnožou originálnej aplikácie Foursquare, pričom ponúka niektoré jej funkcie a niektoré iné má zasa navyše. Nájdeme medzi nimi napríklad zaujímavú funkciu Neighborhood Sharing, pomocou ktorej môžete zdielať svoju približnú polohu so svojimi priateľmi. V aplikácii potom môžete vidieť aj približnú polohu vašich priateľov, rovnako, ako ich konkrétne check-iny.

swarm-1 swarm-2

Na druhej strane, Swarm neponúka zábavu, ktorá bola spojená so zdieľaním polohy v aplikácii Foursquare. Nezískavate žiadne body, rozdielne druhy check-inov sú iba farebne odlíšené. Aplikácia integruje niektoré prvky, ktoré boli súčasťou Foursquare v minulosti. Teraz si môžete vďaka Swarm plánovať spoločné aktivity s priateľmi či priamo z aplikácie ich môžete pozdraviť a spýtať sa ich, či s vami nechcú isť von.

swarm-3 swarm-4

Je zaujímavé sledovať, akým smerom sa vyberá Foursquare v súčasnosti. Pred predstavením aplikácie Swarm zažívala služba dramatický úpadok. Novinku užívatelia spočiatku kritizovali, no tomu nezodpovedal počet stiahnutí, vďaka ktorým sa aplikácia dostala medzi najobľúbenejšie vo svojej kategórii. Foursquare si však uvedomil, že ponúkať dve aplikácie s podobnými funkciami nie je práve najrozumnejšie a nová aplikácia Foursquare už viac nepatrí do kategórie Sociálne siete, ale nájdete ju v kategórii Cestovnie.

Aplikáciu Swarm si z Windows Phone Store môžete stiahnuť úplne zadarmo na tomto odkaze.

Zdroj: TechCrunch

14.08.2014

+