MojWindows

Ak ste hľadali spoľahlivý a rýchly spôsob na prenos obrázkov a videí z vášho smartfónu do počítača, už nemusíte hľadať dlhšie. Teda aspoň v prípade, že vlastníte zariadenie so systémom Mac. Pre majiteľov počítačov a laptopov od Apple a smartfónov od Nokie je určená aplikácia Nokia Photo Transfer.

Tá je k dispozícii zdarma pre všetky zariadenia so systémom Mac OS 10.7 (Lion), 10.8 (Mountain Lion) a 10.9 (Mavericks). Nokia Photo Transfer potom umožní prenášať obrázky a fotografie medzi smartfónom a počítačom bez akýchkoľvek problémov. Podporované sú pritom formáty .jpg, .npo, .nar a .mp4. V prípade, že váš smartfón umožňuje zhotovovanie snímkov DNG, môžete prenášať aj súbory typu .dng. Prostredie aplikácie je pritom veľmi prehľadné a ovládanie jednoduché. Jednoduchým kliknutím na tlačidlá Import alebo Export zosynchronizujete priečinky v počítači a v telefóne. Vďaka tomu budete mať všetky fotografie v každom zariadení bez nutnosti používať internetové pripojenie a cloudové úložiská.

Nokia_Photo_Transfer

Na spoľahlivú prácu aplikácie budete potrebovať smartfón Nokia operačným systémom Windows Phone 8, alebo novším. V aplikácii na vašom Macu potom uvidíte všetky fotografie, ktoré ste zhotovili aplikáciami Nokia Camera, Nokia Pro Camera, Nokia Smart Camera, Nokia Cinemagraph, alebo SmartShoot. Aplikácia tiež dokáže pracovať s obrázkami, ktoré ste si manuálne uložili do pamäte vášho zariadenia, no neslúži na prenos ďalších súborov, ktoré sa nachádzajú vo vašom smartfóne.

Ak ste si nainštalovali aktualizáciu pre Mac OS 10.9 Mavericks, možno ste postrehli, že niektoré aplikácie prestali správne pracovať. To bol aj prípad Nokia Photo Transfer, no vývojári sa poponáhľali a nový update pre aplikáciu znovu obnovuje správne fungovanie. Aplikáciu si môžete stiahnuť na tomto odkaze a odpovede na často kladené otázky ohľadom aplikácie nájdete tu.

Zdroj: Nokia

07.08.2014

+