MojWindows

Prevádzkový riaditeľ Microsfotu Kevin Turner povedal počas keynote na Worldwide Partner Conference 2014, že nová verzia Windowsu prinesie veľké zmeny pre podnikové využitie operačného systému, no neuviedol žiadne ďalšie detaily.

Počas svojej prezentácie Turner povedal, že v Microsofte si dali záležať a riadili sa najmä hodnoteniami užívateľov, podľa ktorých potom vylepšovali najnovší operačný systém. Spätnú väzbu pritom vypočuli od bežných užívateľov, vývojárov a biznis užívateľov všetkých veľkostí. Ďalšia veľká aktualizácia systému Windows má kódové označenie Treshold a konečný produkt bude možno označený ako Windows 9. Ten by mal byť oficiálne predstavený niekedy na jar budúceho roka, no už možno túto jeseň sa dočkáme beta verzie, ktorá bude dostupná na stiahnutie.

Turner sa ešte zmienil aj o snahe umožniť vytváranie univerzálnych aplikácií, ktoré by boli kompatibilné so systémom Windows Phone aj Windows 8.1, no bežali by aj na Xbox One či na zariadeniach s veľkou obrazovkou, na ktorých pracuje divízia Microsoftu Perceptive Pixel. Hoci Turner neuviedol žiadne ďalšie detaily, povedal, že ďalšia verzia Windowsu bude ideálnym operačným systémom pre podniky všetkých veľkostí. Na detaily o spomínaných novinkách si budeme musieť počkať minimálne do jesene.

Zdroj: Microsoft via wpcentral

15.07.2014

+