MojWindows

Mircosoft s aktualizáciou na Windows Phone 8.1 umožnil častejšie aktualizovanie aplikácie hudobného prehrávača jeho umiestnením do Windows Phone Store. Vďaka tomu bude možné vylepšovať zážitok z používania hudby na zariadeniach s Windows Phone bez toho, aby musel byť aktualizovaný celý systém. Hoci aplikácia Xbox Music ešte má nejaké muchy, v obchode s aplikáciami sa nájdu zaujímave alternatívy, ako napríklad MusikPlayer.

Aplikácia síce neumožňuje prehrávať súbory Xbox Music Pass, ale poslúži ako veľmi obstojný a jednoduchý prehrávač pre hudobné súbory uložené v pamäti vášho zariadenia. Tiež spolupracuje so službou MixRadio a umožní prehrávať skladby stiahnuté pomocou tejto aplikácie. MusikPlayer pritom ponúka veľmi prehľadné a minimalistické prostredie. Pri prehrávaní skladby sú ovládacie prvky zoskupené v spodnej časti obrazovky, zatiaľ čo hore v strede sa nachádza obrázok albumu.

musikplayer1

V aplikácii tiež nájdeme užitočnú funkciu vyhľadávania. Tá môže byť použitá najmä v prípadoch, keď máte rozsiahlu knižnicu skladieb a hľadáte konkrétnu pieseň. Navyše, počas písania do poľa pre vyhľadávanie aplikácia automaticky dopĺňa vami hľadaný výraz na základe súborov umiestnených v zariadení a urýchľuje tak celý proces.

Aplikácia stojí v obchode Windows Phone Store 1,49€. Trial verzia je však neobmedzená a nenachádzajú sa v nej žiadne reklamy, takže platbou iba podporíte vývojára. V jednej z posledných aktualizácií prinieslia aplikácia MusikPlayer novú dlaždicu, ktorá je teraz takmer úplne priehľadná, vďaka čomu je možné vidieť väčšiu časť pozadia. Vývojár prisľúbil, že v ďalších verziách aplikácie by chcel priniesť možnosť ovladánia gestami spolu s ďalšími funkciami. Aplikáciu si môžete stiahnuť na tomto odkaze.

23.07.2014

+