MojWindows

CEO spoločnosti Microsoft Satya Nadella dnes oznámil, že v budúcom roku bude prepustených približne 18 000 zamestnancov spoločnosti. Z veľkej časti sa jedná o zamestnancov bývalej mobilnej divízie fínskej Nokie, no aj tak ide o najväčšie prepúšťanie v histórii spoločnosti, čím Microsoft prekonal rok 2009, keď bolo prepustených 5 800 zamestnancov.

V úvodnej fáze prepúšťania príde o prácu približne 13 000 zamestnancov. V priebehu najbližších šiestich mesiacov bude pritom veľká väčšina zamestnancov upozornená na detaily o prebiehajúcich personálnych zmenách. Z celkového počtu prepustených zamestnancov by malo byť až 12 500 z radov bývalej spoločnosti Nokia. Microsoft by týmto krokom mal ušetriť až 600 miliónov dolárov.

microsoft

Nadella tiež oznámil ďalšiu dôležitú správu. Microsoft úplne končí s výrobou zariadení Nokia so systémom Android. Podľa prehlásenia niektoré súčasné zariadenia rady Nokia X doplnia modelovú radu Lumia, pričom fungovať budú s operačným systémom Windows Phone. Tieto veľké zmeny nie sú vôbec náhodné. Naznačujú, že Microsoft sa snaží od základov pretransformovať. Nadella povedal, že si nemyslí, že Google a Apple sú jediní schopní konkurenti na trhu mobilných zariadení. Microsoft sa podľa jeho slov bude v budúcnosti orientovať na tablety, vylepšovanie softvéru a cloudových možností.

Zdroj: Microsoft via The Verge

17.07.2014

+