MojWindows

Prihliadnúc na fakt, že spoločnosť Nokia odkúoila spoločnost Microsoft, najnovší kúsok s operačným systémom Windows Phone už bude pod názvom Microsoft Mobile. Novou vlajkovou loďou sa stane zariadenie s krycím názvom „McLaren“. V tomto období by sa mali do obehu dostať aj iné zariadenia ako „While ‚Rock“, ktoré by malo disponovať podobnými špecifikáciami ako Nokia Lumia 520. Zariadenia „Tesla“ a „Superman“ budú predstavovať strednú kategóriu smartfónov na trhu. Sústredíme sa ale viac na novú vlajkovú loď.

Špecifikácie „Mclaren“ nie sú až také dôležité ako fakt čo v skutočnosti dokáže. Bude mať v sebe zabudovanú technológiu 3D Touch. Ako však Microsoft chce dosiahnuť úspech s touto technológiou na smartfóne je nejasné. Je možné, že bude čerpať so skúseností pri vývoji a implementácií Kinektu na Xbox konzoly. V skutočnosti je 3D Touch oveľa lepšie implementovateľná na Windows 8.1, pretože  notebooky a desktopy majú porovnateľne váčšie obrazovky než mobilné zariadenia. Túto technológiu si môžete predstaviť nasledovne. Nadídem prstom nad jednu z ikoniek na pracovnej ploche smartfónu bez toho aby som sa plochy dotkol. Zariadenie zaregistruje môj prst a ikonka sa zrazu zatrasie a zmení sa na 6-8 menších ikoniek, ktoré predstavujú funkcie, o ktoré môžem mať záujem pri spustení danej aplikácie. Video nižšie demonštruje niečo podobné na Windows 8.1.

Ako je možné z videa vyčítať nadídením kurzora na určitú aplikáciu, systém ponúkol užívateľovi funkcie, o ktoré môže mať záujem pri spustení. Implementácie na smartfóny bude pre Microsoft iná pesnička. Budú musieť prelusknúť problém s veľkosťou obrazovky u mobilných zariadení.

Doteraz spoločnosť Microsoft hrala veľmi nevyrovnanú partiu s ostantnými konkurentami. Príchodom zariadenia „McLaren“ a technológie 3D Touch sa môže všeličo zmeniť. Tieto 2 novinky prinášajú Microsoftu príležitosť prekonať konkurenciu na trhu so smartfónmi. Akokoľvek sa veci ohľadom novej vlajkovej lode na jeseň vyvŕbia, určite to bude veľmi zaujímavé sledovať. S určitosťou môžeme povedať, že nápad okolo technológie 3D Touch je zaujímavý a hranice jej využiteľnosti nie sú zďaleka stanovené.

 

zdroj: wpcentral

08.06.2014

+