MojWindows

Spoločnost Microsoft spolu s ďalšími partnermi prináša do vybraných škôl nový projekt  „Vzdelávame pre budúcnosť“. Digitálna trieda na Gymnáziu J. Hollého v Trnave je už druhou na Slovensku, ktorá do tohto projektu pribudla. Dôvodom je, že v posledných 10 rokoch sa školy na Slovensku menili skôr z kozmetického hľadiska (nové lavice, vymaľované steny). Z hľadiska výučby a pomôciek sa však menili oveľa pomalšie. Ak zoberieme do úvahy v súčastnosti  rýchlo meniace sa prostredie vo svete je potrebné prijať radikálnejšie riešenie.

obr2

Práve preto sa spoločnosť Microsoft rozholda pre tento projekt a chce dokázať, že digitálne triedy pomôžu žiakom aj učiteľom v kvalitnom vyučovacom procese.

Po vybavení tabletovej triedy na ZŠ R. Dilonga v Trstenej pokračujeme v našej iniciatíve aj naďalej. Novej digitálnej triede sa oddnes tešia aj študenti Gymnázia J. Hollého v Trnave. Veríme, že nestačí, ak učíme žiakov obsah len konzumovať, ale ho aj vytvárať či kriticky hodnotiť. Tablety s Windows 8.1 k takejto forme výučby určite prospejú,“ – uviedla Paula Okaníková, manažérka vzdelávacích programov v spoločnosti Microsoft Slovakia.

Projekt je založený na najmodernejších zariadeniach. Študenti gymnázia v rámci tohto programu obdržia tablety, ktoré dokážu výborne doplniť klasické vyučovanie a zároveň zvýšia záujem študentov o vzdelávanie. Celkový balíček obsahuje 20 kusov Asus Transformer Book T100 s operačným systémom Microsoft Windows 8.1 s kancelárskym balíčkom Office 365 a množstvom ďalších vzdelávacích aplikácií. Škola taktiež obdržala 65-palcovú dotykovú LED obrazovku Samsung na každodennú prácu. Slovami riaditeľa Gymnázia J. Hollého v Trnave Františka Klottona:

Vzdelávanie je kľúčom k lepšej budúcnosti. Jeho úroveň začína pri kvalite škôl na všetkých stupňoch. V dnešnej tradičnej forme má však svoje limity. Deti dnes vďaka moderným technológiám dostávajú množstvo podnetov a informácií skôr ako v škole. Pritom práve škola by mala pripravovať žiakov a študentov na úspešné fungovanie na trhu práce, ktorý informačnú gramotnosť nekompromisne vyžaduje. Preto ďakujeme obom spoločnostiam za začlenenie nášho gymnázia do projektu Vzdelávame pre budúcnosť. Naša škola tak môže žiakom zatraktívniť vyučovanie prírodovedných predmetov ako matematika, geografia či fyzika.

Projekt „Vzdelávame pre budúcnosť“ však u týchto dvoch gymnázií na Slovensku nekončí. V najbližšom období by mali najmodernejšie tablety a príslušenstvo príjsť do ďalších škôl a rozšíriť tak základňu digitálnych tried. Čoskoro sa doňho má zapojiť aj bratislavská Hotelová akadémia na Mikovíniho ulici č. 1.

07.06.2014

+