MojWindows

V súčastnosti je trh so smartfónmi mocnejší ako kedykoľvek predtým. Vec sa má tak, že počítače všeobecne zaostávajú za týmto trhom, ale stále majú veľké resty napr. vo veľkosti. Skúste si ale predstaviť, že by ste si mohli kúpiť veľmi výkonný počítač, ktorý je veľkosťou len o niečo väčší ako iPhone. Reč je o novom vreckovom počítači Tango. Táto novinka využíva technológiu zapožíčanú s vesmírnych staníc a raketoplánov.

CEO  a zakladateľ  Bhavesh Shah tvrdí:

V skutočnosti sa nejedná o oblasť elektroniky alebo hardvéru, jedná sa o oblasť vesmírnej technológie. Vo vesmíre totiž nie je možné mať otvory a ventilátory na chladenie. Namiesto toho vesmírne plavidlá prenášajú akumulované teplo na ďalšie vodivé povrchy pre chladenie, kde sa stretávajú s extrémne nízkymi teplotami vo vesmíre. Tango PC podobne odvádza teplo do základne, ktorá má svoje vlastné ventilátory a ďalšie chladiace zariadenia.

Nová Kickstarter kampaň, ktorá štartuje tento víkend, bude mať za úlohu predstaviť Tango PC najznámejším predajcom a pripraviť mu tak pôdu pre masovú výrobu. Spoločnosť má taktiež v úmysle predstaviť nové spôsoby využitia tohto počítača napr. v spolupráci s iPadom.

Špecifikácie:

Procesor: AMD A6-5200 Quad Core 2GHz,  25 W, s integrovanou grafickou kartou GCN GPU HD8400

Pamäť: SODIMM DDR3-1600 socket x1 (rozsah od  2GB do 8GB)

Uložisko (HDD): SATA III mSATA SSD Socket x1. (rozsah od 32GB do 512GB alebo vyššie)

Operačný systém: Windows 7, 8 Pro, Linux, Chromium OS, atď. V podstate každý OS, ktorý je prístupný

Veľkosť PC: 125mm X 80mm X 13.5mm

Veľkosť základne: 135mm X 135mm X 27mm

Základňa disponuje konektormi: 1x HDMI, 3x USB 2.0, 1x USB3.0, RJ45,WiFi, AV jack, DC 12V jack

Nasledujúce video hovorí za všetko:

Čo sa týka výkonnosti, Shah tvrdí, že je na tom podobne ako konzola XBOX 360 alebo PS3. Dokáže napr. vo výborných detailoch vykresliť hru Call of Duty 4. Samozrejme, že ako základňu spoločnosť Tango používa herných užívateľov, pretože je to výborný odrazový mostík k veľkým firmám a užívateľom v kanceláriach.

Na záver informácia, ktorá zaujíma asi každého z Vás. Koľko to celé bude stáť? Odpoveď je veľmi priaznivá. Maloobchodné ceny by mali začínať na 299$, keď sa zariadenie dostane na trh toto leto. Je to cena za základnú výbavu. V najlepšej výbave by sa cena pohybuje okolo 500$. Za takéto prevratné zariadenie je to výborná cena. Keď si totiž  cenu Tango PC porovnáme s cenou za Mac mini v najlepšej výbave zistíme, že je o polovicu drahší. Táto novinka vo svete počítačovej techniky určite neostane bez povšimnutia. Nastavila latku vysoko, čo sa týka ceny, veľkosti a výkonu. Konkurenčné spoločnosti budú mať čo robiť, aby sa s Tango PC vysporiadali.

Zdroj: techcrunch

08.05.2014

+