MojWindows

Je tu moment, na ktorý množstvo ľudí čakalo. Konečne sa objavujú aplikácie, ktoré budú fungovať  na Windows 8.1 desktopoch aj na všetkých ostatných Windows (Phone) zariadeniach. Výbornou správou je, že si danú aplikáciu stačí zakúpiť len raz a bude fungovať na všetkých platformách – vrátane konzoly Xbox One.

Rozlíšenie aplikácie bude prispôsobené zariadeniu, na ktorom bude práve spustené. Vďaka tomu si užívatelia odnesú rovnaký dojem z aplikácie na svojom počítači alebo mobilnom telefóne. Univerzálna skúsenosť je to, čo sa od Microsoftu dlho očakávalo a dnes je ten deň, keď si ju môže skúsiť každý.

univerzal2

Táto funkcia bude určite využitá v prospech obchodu Windows Store. Univerzálne aplikácie sem môžu prilákať množstvo nových užívateľov za účelom kúpy a stiahnutia aplikácií. Windows Store tým získa výbornú reklamu a užívatelia z toho budú mať rovnako výhody. Pre spoločnosť Microsoft je to ale beh na dlhú trať. Je však jasné, čo touto novinkou chceli dosiahnuť a budú danú problematiku rozvíjať aj do budúcnosti.

Zdroj: gizmodo

03.04.2014

+