MojWindows

Top Gear – Race the Stig je jednoduchá hra na štýl “endless runner”, tentoraz zasadená do automobilového prostredia. Svojím autíčkom sa musíte snažiť dôjsť čo najďalej, pričom sa musíte vyhýbať prekážkam a občas ich aj preskakovať. Hra je inšpirovaná známou televíznou šou a aj vozidlá pripomínajú predlohy z tohto seriálu.

Ovládanie je jednoduché, ťahom prsta po displeji do štyroch strán sa presúvate v jazdných pruhoch vľavo, vpravo, skáčete, alebo sa zohýnate pod prekážkami. Počas jazdy je dôležité zbierať zlaté matice a rôzne bonusy, napríklad kľúče, ktoré vám umožnia pokračovať aj po havárii. Na začiatku hry sú prekážky len statické, neskôr však pribudnú pohybujúce sa autá a rýchlosť sa postupne tiež zvyšuje. Nechýbajú ani rôzne výzvy, ktoré môže hráč plniť, alebo nové autá a prilby, ktoré sa dajú dokúpiť za zlaté matice.

windows-phone-hry-race-the-stig-3 windows-phone-hry-race-the-stig-2 windows-phone-hry-race-the-stig

Grafická stránka hry je jednoduchšia, ale na pohľad celkom milá a problém nebude ani so spustením na menej výkonných zariadeniach. V hre nechýbajú zvukové efekty ako štartovanie motora, pískajúce pneumatiky, či zvuk rozbíjajúceho sa auta.  Top Gear – The Stig je zadarmo, nachádzajú sa v nej však mikrotransakcie a objavujú sa aj reklamy. Ak však obľubujete tento štýl hier, za vyskúšanie nič nedáte.

 

11.03.2014

+