MojWindows

Spoločnosť Lenovo prináša na Slovensko ThinkPad X1 Carbon tretej generácie, najľahší 14-palcový ultrabook na svete. Tento ultrabook je výbornou kombináciou protikladov – skvelý výkon, pevnosť a bezkonkurenčná váha len 1,27 kg. Nový ThinkPad X1 Carbon prešiel vylepšeniami takmer vo všetkých smeroch a prináša netradičnú klávesnicu, ktorá sama navrhuje tlačidlá, ktoré sa užívateľovi aktuálne hodia.

X1 Carbon je vyrobený z rovnakého materiálu ako lietadlá a závodné autá – z karbónového vlákna – ktoré váži menej ako horčíkové a hliníkové vlákna, no zároveň je pevnejšie ako ktorékoľvek z nich. Vďaka tomuto materiálu je nový ThinkPad X1 Carbon takmer nezničiteľný a s hrúbkou len 17 milimetrov pri váhe 1,27 kg je ako stvorený pre náročný a dynamický životný štýl podnikateľov. Nový ThinkPad X1 Carbon sa prispôsobil novým pracovným postupom, vďaka technológii, ktorá je o celú generáciu napred. X1 Carbon disponuje prispôsobiteľnou klávesnicou, ktorá sa dynamicky upravuje v závislosti od softvéru a používaných aplikácií na zvýraznenie najdôležitejších kláves. Dotyková lišta na klávesnici ponúka štyri režimy, ktoré sa prispôsobujú podľa aktuálne používaných aplikácií alebo je možné nastaviť ich manuálne. Súčasťou nového ultrabooku je aj ovládanie hlasom a gestami, vďaka čomu môžu užívatelia interagovať s počítačom moderným a pre nich známym spôsobom.

ThinkPad_X1_Carbon

Ultrabook X1 Carbon zlepšuje užívateľskú skúsenosť pri prehliadaní obsahu a ovládaní dotykom. Nový displej ColorBurst prináša ostrejší a jasnejší obraz s rozlíšením až 2 560 x 1 440 bodov, silným 300 nit-ovým podsvietením a voliteľnou dotykovou vrstvou. Lenovo prináša lepší  pozorovací uhol, vďaka čomu poskytuje kvalitný vizuálny zážitok pri práci či zábave. Užívatelia, ktorí trávia veľa času na cestách, ocenia technológiu Rapid Charge, pomocou ktorej sa ultrabook nabije na 80% za menej ako hodinu. V kombinácii s až 9-hodinovou výdržou batérie, voliteľnou zabudovanou podporou 4G siete, poskytuje nový model X1 Carbon potrebnú mobilitu a konektivitu kdekoľvek sa užívatelia ocitnú. Ochranu dát zabezpečujú TPM čip, čítačka odtlačkov prstov a voliteľná centrálna správa vPro. Nový Thinkpad X1 Carbon je na Slovensku k dispozícii od februára v cene od 1 389 EUR s DPH. Navyše, pre zákazníkov vyžadujúcich vylepšené dokovanie, využíva nový X1 Carbon konektor OneLink, ktorý eliminuje neporiadok s káblami. Umožňuje užívateľom získať napájanie, gigabitový Ethernet a podporu dvoch displejov pripojením dokovacej stanice ThinkPad OneLink cez jediný kábel.

Vysokovýkonné dokovanie len jediným káblom

Nový ThinkPad OneLink Pro Dock kombinuje všetky potrebné dokovacie vlastnosti a funkcie, vrátane napájania cez jediný kábel, pripojený k Lenovo notebookom vybaveným konektorom OneLink. ThinkPad OneLink Pro Dock zahŕňa viacero USB portov, audio a Ethernet pripojenie a podporu dvoch displejov, pripojených cez DisplayPort a DVI na vybraných modeloch bez nutnosti inštalovania ovládačov. Integrovaný 90W AC adaptér napája aj notebook, podporuje rýchle nabíjanie a umožňuje nabíjanie ďalších zariadení ako sú smartfóny.

Zdroj: Tlačová správa

18.02.2014

+