MojWindows

Microsoft prednedávnom začal s postupným prechodom svojich služieb na SkyDrive na novú doménu a názov služby OneDrive. Stalo sa tak v dôsledku prehraného súdneho sporu s British Sky Broadcasting Group o ochrannú známku na názov SkyDrive. Microsoft uverejnil prvé promo video a sľúbil, že pri uvedení služby ponúkne aj niekoľko noviniek, ktorými SkyDrive nedisponoval. Patria medzi ne dátové bonusy a taktiež pokročilejšie zdieľanie adresárov.

OneDrive od Microsoftu má ponúknuť podobný systém odmeňovania ako Dropbox. Úložný priestor, ktorý ste aktivovaním služby získali úplne zadarmo, tak budete môcť rozšíriť o ďalšie GB. Dátovú kapacitu o veľkosti 5 GB je možné získať pozývaním priateľov, maximálne však desiatich. Za každého z nich sa bude dať získať 500 MB. Druhý bonus, ktorý do vašho OneDrive dátového úložiska pridá ďalšie 3GB voľného priestoru, získate uploadovaním fotografií či videí prostredníctvom aplikácií pre Android, Windows Phone alebo iOS. Takýmto spôsobom bude možné získať dodatočných 8 GB, ktoré sa na váš účet OneDrive pripíšu nastálo.

Microsoft má tiež pripravovať špeciálne adresáre, ktoré budú môcť prizvaní používatelia jednoducho editovať alebo v nich vytvárať ďalšie adresáre a súbory. Navyše, každý z nich bude môcť pozývať ďalšie osoby. Adresár a súbory v ňom sa budú automaticky synchronizovať naprieč všetkými zariadeniami aj používateľmi.

Zdroj: theverge

11.02.2014

+