MojWindows

Grafické predpovede počasia numerického modelu ALADIN Slovenského hydrometeorologického ústavu patria medzi obľúbený a spoľahlivý zdroj informácií o počasí. Slovenský vývojár Ľuboš Daniel prináša služby tejto predpovede do mobilných zariadení so systémom Windows Phone vrámci aplikácie Model ALADIN, ktorá je zadarmo dostupná v obchode WP. Aplikácie neumožňuje zobrazovať údaje z Českého modelu.

Aplikácia Model ALADIN umožňuje pridávať obľúbené, či často používané miesta do zoznamu. Pre tieto miesta je možné zobraziť 4 typy predpovedí -Meteogram do 3 dní, Meteogram do 10 dní (model ECMWF), Epsgram do 2 dní, Epsgram do 8 dní (model ECMWF). Predpovede zobrazujú grafický priebeh teploty, oblačnosti, úhrnu zrážok, tlaku, rýchlosti, smeru a nárazov vetra. Grafy sa prepočítavajú každých 6 hodín.

Model ALADIN Model ALADIN Model ALADIN

Mobilnú aplikáciu Model ALADIN používatelia určite ocenia najmä, pre rýchli prístup k dátam SHMU. K získavaniu dát je však potrebné internetové pripojenie a preto sa nehodí v miestach, kde sa nenachádza pokrytie mobilnou sieťou operátora. Ako sme uviedli, aplikácia je dostupná zadarmo a odporúčame ju vyskúšať každému používateľovi WP.

Prezentačné video:

[vc_video link=“http://www.youtube.com/watch?v=JuZZNes2yE4″]

09.01.2014

+