MojWindows

Aj bežná činnosť ako meranie rýchlosti internetového pripojenia môže byť pre používateľa Windows Phone 8 zaujímavá. Ak chcete zistiť rýchlosť, ktorou dokážete dáta posielať či prijímať, tak potom určite z vášho hľadáčika nevynechajte aplikáciu SpeedChecker. Táto vás osloví nielen svojim prepracovaným používateľským prostredím, ale aj funkciami.

Aplikácia po spustení zaberie celú obrazovku a tak sa pripravte na to, že notifikačná lišta s časom, dátumom a ďalšími informáciami zmizne. V tomto prípade to však vôbec nevadí. Práve naopak, túto funkciu vítame, keďže aplikácia má tak viac miesta pre zobrazovanie údajov. Grafická stránka sa skutočne podarila a tak používanie aplikácie vás doslova teší.

Screen speedchecker Screen speedchecker

Ak už sa pustíte do testovania pripojenia vedzte, že v pravom hornom rohu sa nachádza ikonka, ktorá informuje o type testovaného pripojenia – WiFi alebo mobilný internet. Najväčšiu časť ale zaberá ukazovateľ rýchlosti, ktorý používa jednotky v megabajtoch. V nastaveniach sa iná, menšia či väčšia, merná jednotka nedá zvoliť. SpeedChecker umožňuje už len zmenu testovacieho servera, ale to tiež až v platenej verzii.

Screen speedchecker Screen speedchecker

Po teste aplikácia praktickým spôsobom informuje napríklad o tom, ako rýchlo dokážete pri nameranej rýchlosti stiahnuť súbor s veľkosťou 4 alebo 10 MB. Samozrejmosťou sú potom štatistiky, ktoré dajú vedieť o priemernej rýchlosti prijímania a odosielania dát. Výsledky môžete v histórii testov sledovať aj do minulosti a zdieľať prostredníctvom e-mailu alebo sociálnych sietí.

Screen speedchecker Screen speedchecker

SpeedChecker je na Windows Phone Store dostupný zadarmo s podporou reklám alebo za 90 centov bez nich a s možnosťou vybrať testovací server.

 

 

17.01.2014

+