MojWindows

Oficiálna aplikácia Xbox vo Windows 10 síce ponúka niekoľko praktických funkcií využiteľných aj na počítačoch, stále je však primárne zameraná na konzolu Xbox. To by sa ale v dohľadnej dobe malo zmeniť.

Phil Spencer, šéf divízie Xbox, sa počas herného veľtrhu E3 nechal počuť, že v dlhodobých plánoch pre herný sektor figuruje aj úprava tejto aplikácie s cieľom rozšíriť jej využiteľnosť pre hráčov počítačových hier.

Microsoft sa totižto rozhodol prehodnotiť svoj postoj k hraniu na počítačoch. Vychádza pritom z toho, že hoci prvotné plány ako na počítače aspoň čiastočne dostať Xbox Live boli dobre mienené, v skutočnosti sa väčšinou minuli účinku.

Je badateľné, že niektorí ľudia vo vedení a naše prvé snahy [v tejto oblasti] kládli dôraz na prenesenie vecí z konzoly na počítače, namiesto toho, aby sme rešpektovali PC hráčov a veci, ktoré chcú.

Pravdepodobne ste si všimli, že vylepšovanie niektorých aplikácií, ako aj ďalších vecí, bolo spomalené, nakoľko meníme to, akým spôsobom myslíme na publikum PC hráčov. [Našim] cieľom je reagovať na zabehnutú komunitu [a jej potreby], namiesto toho, aby sme sa ľudí snažili pritiahnuť k veciam, ktoré [poznateľne] pochádzajú z konzolového sveta.

Microsoft nateraz síce spomaľuje v zavádzaní zmien do aplikácie Xbox, no dlhodobým cieľom je podľa Spencera byť prirodzenejší v prostredí hrania na počítačoch. Doterajšie snaženie v tejto oblasti malo budiť dojem, že ponúkané veci sú mierne odlišné od toho, čo hráči na počítačoch hľadajú.

Kedy by sme mohli vidieť prvé zmeny je nateraz otázne, Microsoft zjavne potrebuje vyhodnotiť spätnú väzbu a do detailov premyslieť ďalší postup, aby trafil do čierneho.

Náš tip
S virtuálnou a rozšírenou realitou pre Xbox sa nateraz nepočíta

Zdroj: TheVerge

22.06.2018

+