MojWindows

Microsoft prostredníctvom oficiálneho blogu oznámil, že počas najbližších štyroch rokov plánuje do segmentu internetu vecí (IoT) investovať až 5 miliárd dolárov. Investícia poslúži na ďalší výskum a vývoj nových technológií, čím chce, okrem iného, verejne demonštrovať, že v tejto oblasti vidí veľký potenciál.

Jedným z hlavných cieľom je zjednodušenie nasadenia potrebných technológií na strane klienta tak, aby z nich mal prínos on aj jeho zákazníci, a to bez ohľadu na veľkosť firmy, technické zázemie, či odvetvia, v ktorom podniká.

Financované budú aj vývojárske nástroje, oblasť bezpečnosti a služby, teda celý rozsiahly ekosystém. Microsoft bude podporovať aj svojich partnerov pri návrhu a vytváraní čoraz sofistikovanejších riešení z oblasti Internetu vecí. Takzvaná inteligentná elektronika a rôzne senzory by následne mali využívať platformu Microsoft Azure, z čoho bude redmondský gigant dlhodobo ťažiť.

Internet vecí podľa Microsoftu zohráva kritickú úlohu pre dosahovanie pokrokov v oblastiach zdravotnej starostlivosti, dopravy, poľnohospodárstva, energetiky a množstve ďalších.

Informácie o hodnotnej investícii prichádzajú týždeň po tom, čo vedenie spoločnosti oznámilo značnú reštrukturalizáciu s cieľom zamerať sa na cloudové riešenia a oblasť umelej inteligencie. Je celkom možné, že viac podrobností sa dozvieme počas tohtoročnej konferencie Build 2018.

Náš tip
Satya Nadella: Office 365 má šancu stať sa najvýznamnejším produktom v histórii Microsoftu

Zdroj: Microsoft

07.04.2018

+