MojWindows

Súčasný výkonný riaditeľ spoločnosti Microsoft, Satya Nadella, sa počas konferencie Morgan Stanley Technology, Media & Telecom Conference zaujímavým spôsobom vyjadril k budúcnosti spoločnosti, ktorú vedie. Ako produkt s potenciálom stať sa najväčším a najvýznamnejším v celej 43-ročnej histórii Microsoftu nevníma operačný systém Windows, ani cloudové služby Microsoft Azure, ale Office 365.

Microsoftu sa síce výrazne darí práve v oblasti cloudových služieb Microsoft Azure a Microsoft Dynamics 365, no podľa Nadellu má pre ďalší rast najväčší potenciál práve služba Office 365, ktorá za mesačný poplatok ponúka tradičné nástroje kancelárskeho balíka Office doplnené o priestor v úložisku OneDrive a ďalšie výhody.

„Možnosť ďalšieho rastu pre to, čo je Office 365, je omnoho väčšia než čokoľvek iné, čo sme doteraz dokázali, a to aj v porovnaní s naším vysokým zásahom v oblasti riešení klient-server.“

Cieľom v tejto oblasti je vytvoriť technológie, ktoré firmám pomáhajú vynikať v tom, čo robia. Služba Office 365 sa na tento účel mala ukázať byť vynikajúcim nástrojom, ktorý navyše pomáha aj celkovej produktivite. Akým spôsobom na tom teraz bude Microsoft stavať je nateraz otázne, hoci nejaké tie plány už boli uvedené do pohybu.

Prednedávnom bola pre firmy predstavená služba Microsoft 365, ktorá v sebe spája Windows 10, Office 365 a riešenie Enterprise Mobility + Security.

Nadella pochválil aj spomínanú oblasť cloudových služieb Azure, kde taktiež vidí potenciál pre ďalší rast, aj napriek silnej konkurencii zo strany velikánov ako Google a Amazon.

„Dobre sa nám darilo aj v našom serverovom biznise, no tento biznis je rádovo väčší než to na čo sme boli v tejto sfére doteraz zvyknutí.

Obzvlášť však vyzdvihol riešenie cloudovej analytiky Microsoft Power BI, kde Microsoft pre rok 2018 očakáva na predplatnom obrat vo výške 500 miliónov dolárov.

 „Prakticky z ničoho sme sa razom stali lídrom v oblasti cloudovej analytiky.“

Čo ďalšie Microsoft pre tieto svoje služby chystá by sme sa mali dozvedieť v máji na vývojárskej konferencii Build 2018.

Náš tip
Satya Nadella vo svojej novej knihe píše, že od začiatku bol proti kúpe Nokie

Zdroj: CNBC

28.02.2018

+