MojWindows

Notepad++, voľne dostupný textový editor vhodný aj pre programátorov, sa v týchto dňoch dostáva vďaka konvertoru „Desktop Bridge“ do ponuky obchodu Microsoft Store.

Ide o zaujímavú náhradu za Poznámkový blok, nakoľko sa veľmi jednoducho používa, no zároveň ponúka pokročilejšie možnosti – drag & drop práca s textom, makrá, záložky, porovnávanie textu, zvýrazňovanie syntaxe pri práci so zdrojovým kódom, či prácu s viacerými súbormi v jednom rozhraní.

Microsoft sa do úpravy klasických aplikácií pre následné zaradenie do svojho digitálneho obchodu pustil už pomerne dávno, výraznejšie však po uvedení operačného systému Windows 10 S, ktorý čoskoro nahradí samostatný režim. Ešte v polovici minulého roka ohlásil, že konvertovaná bola už takmer tisícka klasických aplikácií.

Takto upravená aplikácia sa jednak dá jednoduchým spôsobom nainštalovať a aktualizuje sa priamo cez Microsoft Store, no zároveň môže ťažiť z prvkov systému Windows 10 ako sú upozornenia, živé dlaždice, či vizuálne prvky z ponuky Fluent Design.

Náš tip
Rozšírenia pre Microsoft Edge v obchode čoskoro nájdete o trochu ľahšie
13.03.2018

+