MojWindows

Microsoft počas tohto týždňa informoval, že pre operačný systém Windows 10 pripravuje pridanie podpory pre technológiu sledovania pohybu očí. Novinka má primárne pomôcť používateľom trpiacim nervovo-svalovými chorobami ako je napríklad ALS, ktorí získajú jednoduchší spôsob ako budú môcť ovládať rozhranie operačného systému Windows 10 bez nutnosti používať klávesnicu alebo myš.

Medzi možnosťami ako si ovládanie uľahčiť sa napríklad nachádza spúšťanie aplikácií pohľadom alebo zadávanie znakov z virtuálnej klávesnice rovnakým spôsobom. Pridaná funkcia nesie názvom „Eye Control“ a pre používanie vyžaduje pripojené hardvérové riešenie ako Tobii Eye Tracker 4C. Microsoft ale úzko spolupracoval so spoločnosťou Tobii, aby podporu rozšíril aj na ďalšie zariadenia sledujúce pohyb očí ako sú napríklad Tobii Dynavox PCEye Mini, PCEye Plus alebo EyeMobile Plus. Tie bude možné používať už čoskoro.

Funkciu „Eye Control“ môžu momentálne vyskúšať členovia programu Windows Insider v testovacích zostavách systému Windows 10. Štandardnou súčasťou Windows 10 sa však stane s príchodom aktualizácie Fall Creators Update.

Náš tip
MSI GT72S G Tobii – notebook s technológiou sledovania očí

02.08.2017

+