MojWindows

Počet kybernetických hrozieb bude podľa analýz v najbližších rokoch narastať, a preto sa tvorcovia softvéru musia vo väčšej miere zaoberať hľadaním a opravou zraniteľností, ktoré by mohli byť zneužité. Neľahkú úlohu v tejto oblasti ma Microsoft, nakoľko operačné systémy Windows sú na počítačoch široko-ďaleko najpoužívanejšie.

Aby si pomohol, spustil už pred časom iniciatívu „Windows Bounty Program“, v rámci ktorej bezpečnostným výskumníkom a ľuďom, ktorí nahlásia vážne chyby vypláca nemalé finančné odmeny. Aktuálne svoju ponuku rozširuje aj na ďalšie oblasti, pričom podľa kategórie a závažnosti sa odmeny pohybujú od 500 až po 250 000 dolárov.

Najviac sa cení odhalenie a nahlásenie zraniteľností z oblasti Hyper-V, kde je odmena spomínaných 250 000 dolárov, no ani pri vážnej bezpečnostnej chybe v prehliadači Microsoft Edge, či v testovacej zostave Windows 10 človek neobíde naprázdno. Microsoft tu odmeňuje do výšky 15 000 dolárov. Pokiaľ sa chcete zapojiť a pustiť do hľadania, viac informácií nájdete na oficiálnej stránke.

Windows 10 Bounty

31.07.2017

+