MojWindows

Populárna streamovacia služba Netflix umožňuje majiteľom konzoly Xbox One S už dlhšiu dobu sledovať obsah v 4K rozlíšení s podporou HDR, no len počas minulého týždňa pridala ďalšiu vychytávku – podporu technológie Dolby Atmos. Tá je postavená na vylepšenom priestorovom zvuku, ktorý mení smerovanie zvuku v reálnom čase podľa toho, čo sa deje na obrazovke. Z pohľadu diváka sa to teda odrazí na ešte intenzívnejšom zážitku.

Prvým filmom v ponuke služby Netflix, ktorý Dolby Atmos využíva je dobrodružný titulov Okja. Ponuka sa ale bude postupne rozširovať, pričom do konca roka majú pribudnúť ešte minimálne štyri ďalšie kúsky.

Netflix začína Dolby Atmos podporovať na konzolách Xbox One, Xbox One S, no zároveň aj na televízoroch LG OLED TV vyrobených v roku 2017. Kým spomínané televízory obsahujú reproduktory s technológiou Dolby Atmos, svoju konzolu budete musieť pripojiť ku kvalitnému zvukovému výstupu s certifikáciou Dolby Atmos. Fungovať to bude aj so slúchadlami, no v tomto prípade je z Xbox Store nutné stiahnuť aplikáciu Dolby Access.

Od novembra by do zoznamu podporovaných zariadení mala pribudnúť aj novučká konzola Xbox One X, ktorú Microsoft predstavil na tohtoročnom veľtrhu E3.

Náš tip
Netflix pre Windows 10 konečne dostáva podporu pre offline sledovanie obsahu | Aplikácie

06.07.2017

+