MojWindows

Spoločnosť Lenovo 14.júla 2017 oznámila získanie 42 nových svetových rekordov vo výkonnostných benchmarkoch svojho nového portfólia serverov ThinkSystem, ktoré sú vybavené procesormi Intel Xeon Scalable. Výsledky potvrdili rešpektované benchmarkové organizácie www.tpc.org, www.spec.org, a www.stacresearch.com.

Najnovšie serverové portfólio spoločnosti Lenovo zahŕňa 14 vysoko konfigurovateľných serverov pre platformy Rack, Tower, Mission-Cricital, Dense a Blade, ako aj návrhy nových HyperScale systémov, ktoré zjednodušujú IT infraštruktúru a tiež vedú k zvýšeniu úrovne poskytovaných služieb v dátovom centre. Okrem toho si zákazníci môžu vybrať medzi rôznymi technológiami a škálovateľnosťou podľa požiadaviek na pracovné zaťaženie.

Spoločnosť Lenovo navrhla portfólio ThinkSystem, aby spoľahlivo spolupracovalo s predchádzajúcimi systémami a investíciami organizácie, bez potreby kompletne prestavať dátové centrum. S cieľom demonštrovať svoje novinky a ich technologickú silu sa pustila do benchmarkov, ktoré odrážajú využitie serverových riešení pre pracovné prostredia a náročné aplikácie.

ThinkSystem dosahuje 42 prvých miest vo výkonnostných benchmarkoch

Benchmark TPC-E používa databázu na modelovanie maklérskej spoločnosti so zákazníkmi, ktorí vytvárajú transakcie typu online transaction processing (OLTP) súvisiace s obchodmi, otázkami týkajúcimi sa účtov a prieskumov trhu. Lenovo je prvou spoločnosťou, ktorá prelomila hranicu 100 USD/transakciu za sekundu v E benchmarku (tpsE), cenovú bariéru TPC-E s 93,48 USD/tpsE, čo je o 16 % menej ako predošlé minimum na úrovni 111,65 USD/tpsE. Okrem toho spoločnosť Lenovo dosiahla najnižšiu cenu USD/tpsE.

Zároveň však dosiahla najvyšší výkon v TPC-E v 2 socketových systémoch s hodnotou 6 598,36 tpsE. Tento benchmark ukazuje, ako môžu zákazníci znížiť svoje celkové náklady a zároveň dosiahnuť výkon potrebný na spracovanie transakcií. Okrem TPC-E WR na modeli SR650 dosiahla spoločnosť Lenovo na SR950 aj svetový rekord v TPC-H. TPC Benchmark H (TPC-H) je benchmarkom na podporu rozhodovania. Tento štandard ilustruje systémy na podporu rozhodovania, ktoré skúmajú veľké objemy dát, riešia otázky s vysokou mierou zložitosti a poskytujú odpovede na kritické obchodné otázky.

Spoločnosť Lenovo tiež demonštrovala úspech v pomoci zákazníkom na finančných trhoch a získala 26 svetových rekordov v benchmarkoch STAC-M3 na ThinkSystem SR950 a ThinkSystem SR650. Benchmarky STAC-M3 merajú náročné pracovné zaťaženia v časovej analýze. ThinkSystem SR950 vytvoril svetové rekordy v 9 z 15 požadovaných a dve z voliteľných referenčných hodnôt v STAC-M3 veľkopamäťových Shasta benchmarkoch. Jeden z týchto výsledkov bol o viac ako dvojnásobok vyšší ako predchádzajúce skóre v benchmarku STAC-M3 Shasta.

ThinkSystem SR650 takisto vytvoril svetové rekordy v 15 zo 17 referenčných hodnôt v čase odozvy pri spustení benchmarkovej sady STAC-M3 Antuco v porovnaní s predchádzajúcimi verejne ohlásenými výsledkami pre 2 socketové servery s jedným uzlom, na ktorých beží databáza Kx Systems kdb+.

Lenovo ThinkSystem SR650 nastavil nový výkonnostný svetový rekord pre 2 socketové servery s jedným uzlom v SPECmpiM_base2007 metrike zo sady MPI M2007 z benchmarku SPEC MPI 2007. Okrem toho spoločnosť Lenovo nastavila svetové rekordy v benchmarku SPECvirt_sc2013 v 2 socketových serveroch, a v 1, 2, 4 a 8 socketových serveroch v bechmarku SPECjbb2015.

17.07.2017

+