MojWindows

Microsoft sa naplno pustil do finálnych príprav na oficiálne predstavenie svojej novej hernej konzoly z rodiny Xbox, ku ktorému dôjde už túto nedeľu počas prezentácie na hernom veľtrhu E3. Okrem toho, že si registroval ochrannú známku na tajomné logo „S“, opätovne prezentoval nový vývojársky set a najnovšie sa pustil do postupného zverejňovať krátkych propagačných videí s titulom „Fell True Power“. Jasne tým odkazuje na skutočnosť, že s grafickým výpočtovým výkonom 6 TFLOPS novinka obsahuje množstvo surového výkonu.

Hoci na prvý pohľad nie sú ničím výnimočné, pozornému oku niekoľkých divákov neušla skutočnosť, že spoločnosť do nich zakomponovala pár skrytých odkazov a narážok. Dalo by sa povedať, že informácie sú týmto spôsobom na očiach všetkým, no zároveň nikomu. Microsoft si pritom neodpustil ani narážku na konzolu Playstation 4 Pro, ktorá je po stránke výpočtového výkonu na úrovni 4,12 TFLOPS, aktuálnym kráľom konzolového trhu.

scorpio-tent-tease

Vo videu, ktoré bolo zverejnené cez Facebookový profil Xbox UK je jasne viditeľná formulka 6>4, čo poukazuje práve na grafický výkon „Project Scorpio“ v porovnaní s Playstation 4.

O niečo zaujímavejší je „skrytý“ odkaz v ďalšom zo série videí, kde je na pódiu obkolesenom množstvom ľudí umiestnený na prvý pohľad nevinne vyzerajúci textový reťazec „X10S101-317“.

Aj keď skutočne nemusí ísť o nič významné a zbytočne sa tomu prikladá veľký význam, stále je tu značná pravdepodobnosť, že Microsoft týmto spôsobom zašifroval termín, kedy bude novinka uvedená na trh. Napokon, tieto odkazy boli do videí umiestnené umýselne. Rovnakým spôsobom navyše zvykne označovať zostavy operačného systému Windows.

scorpio-crowd-tease

Časť „X10S“ môže odkazovať na formálne označenie konzoly a „101317“ zase na termín 13. október 2017. Ako pripomína portál WindowsCentral ten pripadá na rovnaký deň týždňa, kedy svoj debut zažila súčasná konzola Xbox One. Opäť to teda pôsobí dojmom, že ide o viac ako len prostú náhodu.

Náš tip
Xbox oslavuje 15. narodeniny, zaspomínajte si s nami

 Zdroj: TheVerge

07.06.2017

+