MojWindows

Takmer po trinástich rokoch od svojho pôvodného uvedenia na trh, sa konzolová hra Phantom Dust dočkala opätovného vydania pre Xbox One a počítače so systémom Windows 10. Ponúkaná je bezplatne, pričom obsahuje niekoľko herných transakcií, pomocou ktorých si hráči môžu uľahčiť trápenie. Microsoft do hry ešte pred opätovným vydaním navyše implementoval viacero vylepšení, aby išlo o titul atraktívny aj pre dnešných hráčov.

Okrem toho, že tento mesiac je cez program Games with Gold pre Phantom Dust ponúkaný balíček kariet so zručnosťami a novými schopnosťami v hodnote 15€, Microsoft pre hru vydal aj prvú veľkú aktualizáciu. Hoci po stránke nových možností sa tešia hlavne hráči na počítačoch, niekoľko vylepšení sa ušlo aj konzolovému svetu.

Vo verzii pre Windows 10 tak pribudla možnosť prispôsobiť si klávesy pre ovládanie a množstvo nastavení zobrazovania – rozlíšenie, prepínanie režimu celej obrazovky a V-sync.

Zaujímavými vylepšeniami pre obidve platformy sú aj možnosť pozastaviť obrazovku načítavania, aby si hráč mohol prečítať tipy, zobrazovanie odozvy každého hráča pri príprave multiplayer zápasu a zvýšenie rozlíšenia pri náhľade schopností.

Aktualizácia opravuje aj množstvo chýb, ktoré sa týkali hlavne „pádov“ hry, problémov s pripájaním k režimu viacerých hráčov a problémom s reakciami gamepadu. Opravených bolo aj niekoľko problémov s popisom schopností hrdinu a misiou „And Now to the Future“, kedy nedochádzalo k zobrazeniu finálneho videa.

04.06.2017

+