MojWindows

Koncom februára, počas veľtrhu MWC 2017 v Barcelone, zverejnila spoločnosť Alcatel informácie o očakávanom termíne európskej dostupnosti smartfónu Alcatel Idol 4S vo verzii so systémom Windows 10 Mobile. Pôvodne sa predpokladalo, že s predajom sa začne už tento mesiac, no neskôr sa ukázalo, že na európsky trh dorazí o trochu neskôr. Nemecká PR agentúra Klenk & Hoursch pred pár dňami totiž informovala, že predaj v rámci Nemecka bude spustený od 1. júla 2017.

Čo sa týka dostupnosti na českom a slovenskom trhu, smartfón sa začne reálne predávať počas júla, najskôr však v polovici mesiaca. Presný termín zastúpenie spoločnosti nedokázalo vzhľadom na logistickú náročnosť a samotnú výrobu konkretizovať.

Model určený pre Európu je spoločnosťou označovaný ako Alcatel Idol 4 Pro a pôvodný plán počítal s predajnou cenou na 599€. Vzhľadom na to, že v rámci amerického trhu sa predáva za približne polovicu, je možné, že Alcatel cenu zníži aj pre Európu, aby tak dokázal osloviť väčší okruh zákazníkov. Ide však o špekuláciu a samotná spoločnosť o plánovanej zmene ceny neinformovala.

Alcatel Idol 4 Pro špecifikácie

Srdcom smartfónu je procesor Snapdragon 820, ktorý doprevádzajú 4 GB operačnej pamäte a pre dáta je pripravené 64 GB vnútorné úložisko. To je navyše rozšíriteľné o ďalších 128 GB pomocou MicroSD karty. AMOLED obrazovka ponúka 5,5-palcovú uhlopriečku s rozlíšením 1920 x 1080 pixelov.

Smartfón je ďalej vybavený dvojicou fotoaparátov, predný ponúka 8 megapixelov a zadný úctyhodných 21 megapixelov. Napája ho batéria s kapacitou 3000 mAh , pričom nechýba ani podpora funkcie Quick Charge 2.0. Po boku modelu HP Elite x3 tak patrí medzi to najlepšie, čo je možné zohnať na poli Windows smartfónov.

05.06.2017

+